Diari La Veu del País Valencià
El projecte Castor confia en reprendre les injeccions a finals d’octubre
ACN / València

L’empresa encarregada del Projecte Castor, d’emmagatzematge subterrani de gas natural davant les costes de Vinaròs (Baix Maestrat) i Alcanar (Montsià), confia en què a finals d’octubre puga reprendre la injecció de gas prevista amb un informe vàlid per part de l’Institut Geogràfic Nacional. El ministeri d’Indústria va ordenar aquest dijous paralitzar la injecció de gas matalàs en detectar que s’havien produït sismes a la zona. Segons que han assenyalat fonts de l’empresa, confien que l’informe confirme que els sismes es produeixen perquè la plataforma està construïda en una zona d’important activitat sísmica i que, per tant, són naturals.

L’empresa ha remarcat que el que ha demanat el ministeri d’Indústria és que es frene el procés d’injecció però que les tasques de manteniment del magatzem Castor continuen amb total normalitat. Escal-UGS ha volgut manifestar que els controls sobre el gas matalàs que ja hi ha a la planta són rigorosos.

Les mateixes fonts han afegit que ha estat la mateixa Escal-UGS la que ha avisat dels microsismes al ministeri, als mitjans de comunicació i als consistoris de la zona, des del paper de vigilància com a empresa adjudicatària del projecte.

En la seua opinió, l’informe encarregat a l’Institut Geogràfic Nacional destriarà els sismes que s’han produït de manera natural dels que han provocat la injecció de gas. L’empresa ha afegit que l’informe es farà amb tècnics aliens, cosa que li donarà una major credibilitat. Escal-UGS també ha manifestat que des del principi del projecte ha incorporat dos tècnics propis per reforçar la unitat sísmica de l’Observatori de l’Ebre i dur control sobre la injecció de gas.

Segons fonts de l’empresa, Escal-UGS va frenar les injeccions el passat 16 de setembre, segons els terminis establerts en la planificació d’inici d’activitat de la planta. Les pròximes injeccions de gas matalàs previstes són a finals d’octubre. És previst que la planta es pose en funcionament al llarg de 2014.

Comparteix

Icona de pantalla completa