Diari La Veu del País Valencià
Puig viatja a Palma per a donar suport als professors valencians que estan en vaga
Redactaveu / València

El secretari general del PSPV, Ximo Puig, s’ha desplaçat hui fins a Palma per a mostrar el seu suport als professors valencians que estan en vaga “per la falta de diàleg del Govern del PP”. De fet, després de mantenir una trobada amb els representants del PSIB i els responsables sindicals i de la comunitat educativa balear per a conéixer la situació en què es troben, Puig també s’ha reunit amb els docents valencians que desenvolupen en aquest moment la seua labor professional en les Balears.

De la mateixa manera, el líder dels socialistes valencians ha mostrat el seu suport i solidaritat a la comunitat educativa de Balears, a la qual se sumarà aquesta vesprada per a participar en la manifestació convocada a la ciutat de Palma amb el lema ‘Contra la imposició, defensem l’educació’. La vaga de professors, també coneguda com a ‘marea verda’, s’allarga ja més de dues setmanes “davant el menyspreu i l’absència de diàleg del Govern balear”, ha apuntat Puig.

En aquest sentit, Puig ha remarcat que “no es pot fer política en contra de la comunitat educativa”, sinó que, per contra, “la política educativa s’ha de fer amb ella”, al mateix temps que ha destacat que aquesta situació de falta de diàleg i de dur a terme una acció de govern d’esquena als ciutadans “també la patim al País Valencià”. Per açò, ha insistit que “és necessari acabar amb aquest tipus de polítiques”.

Finalment, el secretari general del PSPV ha mostrat la seua preocupació per la situació que viu Balears, amb una mitjana de 4.000 persones que protesten en el carrer cada dia des de fa una mica més de dues setmanes i una actitud per part del Govern balear que està tibant cada vegada més els ànims, aprovant un decret de trilingüisme sense consens polític ni educatiu, així com per la possibilitat que una situació similar puga traslladar-se al País Valencià davant les retallades educatives aplicades per la Generalitat.

Més suports

La Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic, integrada per FAPA-València, STEPV, FE CCOO PV, FETE-UGT PV, Escola Valenciana, CGT, CAVE-COVA, FAAVEM, SEPC, BEA, Campus Jove, Sindicat d’Estudiants, Associació de Directors de Primària, Associació de Directors de Secundària, Moviments de Renovació Pedagògica, ADIDE, FAPA-Enric Valor i FAPA-Penyagolosa vol manifestar el seu suport a la comunitat educativa de les Illes Balears davant la situació de vaga indefinida convocada per les organitzacions representatives de mestres i professorat de les escoles públiques i concertades contra la política educativa del govern Bauzá.

Comparteix

Icona de pantalla completa