Diari La Veu del País Valencià
Nou impost a les grans superfícies i destinar-lo a innovació
RedactaVeu / València

El Grup Parlamentari Compromís registrarà aquesta setmana una Proposició de Llei en Les Corts Valencianes per a crear un Fons d’Innovació amb la recaptació d’un nou impost que gravarà l’impacte territorial i mediambiental de les grans superfícies comercials. Aquest tipus de gravamen ja es troba vigent a Astúries, Navarra, La Rioja, Catalunya i Aragó i serà aplicat pròximament a Canàries, Balears i Andalusia.

La principal novetat de la proposta de Compromís és que la recaptació de l’impost haurà de ser destinada en la seua totalitat a crear un Fons Valencià per la Innovació i Sostenibilitat del Comerç valencià. Amb aquest Fons es podria avançar en el pagament del deute als Instituts Tecnològics, així com incentivar la inversió en infraestructures d’equipament municipal i urbanisme comercial, plans d’actuació de dinamització comercial i plans d’actuació mediambiental.

Segons el diputat de Compromís, Fran Ferri, “apostem per un model de comerç equilibrat enfront de la desregulació salvatge del Partit Popular que només beneficia les grans superfícies. Per això no només proposem que els grans centres comercials aporten a les arques públiques el que els correspon, sinó que volem que la recaptació vaja destinada de forma íntegra a impulsar un model de comerç de proximitat i a fer front als deutes que manté la Generalitat amb el sector de la Innovació”.

En la proposta de Compromís, el tipus de gravamen a aplicar a les grans superfícies seria de 17 euros per metre quadrat que s’aplicaria de forma gradual segons la grandària de superfície comercial. La proposta també contempla bonificacions per a les grans superfícies a les quals es puga accedir a través de 3 o més mitjans de transport públic, o que compten amb una àrea destinada de forma exclusiva al comerç just.

“Davant la greu situació de les finances de la Generalitat i l’estat d’emergència en què es troba el sector de la innovació i el xicotet comerç, confiem en què el Consell se sume a la proposta i seguisca la línia d’altres territoris de l’Estat” ha conclòs Ferri.

Notícies / València

Economia / Comerç

Comparteix

Icona de pantalla completa