Diari La Veu del País Valencià
El Tempir convoca hui una concentració en contra de les agressions lingüístiques
ACN / Elx

El Tempir també ha fet una crida a denunciar públicament altres casos per “obrir un camí cap a una major pressió social, que pose fi a aquestes situacions d’indefensió i d’impunitat” alhora que denuncia “el silenci i la passivitat de la Generalitat Valenciana”.

Entre els casos més recents es troba el del ciutadà d’Elx, Francisco Escortell, qui no va ser atés per un policia quan volia denunciar un contingut il·legal en Internet. En opinió del Tempir aquest “és un exemple clar de la manca de consideració i de respecte que membres de diversos cossos i forces de seguretat de l’Estat dediquen al valencià”.

L’associació recorda que aquests funcionaris vetllen com a servei públic per la seguretat de tots els ciutadans, inclosos els valencianoparlants, i que manifesten amb la seua actitud el rebuig a aplicar el marc legislatiu vigent per donar el mateix estatus al valencià que al castellà “ja que així pretenen humiliar el ciutadà al qual serveixen”.

La concentració també donarà suport a altres casos com el del conductor d’Almenara que ha estat condemnat a 6 mesos de presó per haver perdut tots els punts del carnet de conduir després d’haver-se adreçat en valencià als agents de la Guàrdia Civil o de la jove que aquest estiu va se expulsada del festival Arenal Sound pels membres de seguretat que, amb actituds hostils, no la varen deixar entrar per no voler fer servir altra llengua que el valencià.

Comparteix

Icona de pantalla completa