Diari La Veu del País Valencià
La cooperativa d’energia verda, Som Energia, arriba als 10.000 socis
La Marea

Al desembre de 2010, a la ciutat de Girona, va nàixer aquesta iniciativa de creació i comercialització d’energia que volia “transformar el model energètic actual, i convertir-lo en un actor econòmic del mercat energètic, però promocionant les energies renovables, l’eficiència energètica i la implicació de la ciutadania.

Al llarg d’aquests quasi tres anys, han aconseguit el certificat d’electricitat verda i han posat en funcionament diverses cobertes fotovoltaiques i una planta de biogas.

Jordi Ortiz, membre del grup local de Som Energia a Barcelona, assenyala que “la cooperativa és un exemple de l’interés que posa la cooperativa en fomentar la participació i el debat de la ciutadania”. En aquest sentit, recorda que “sense la implicació de la gent no serà possible transformar el model energètic actual per a fer-lo més democràtic, just i sostenible”.

Alex Durán, del grup de Mallorca, indica que “cada dia som més els que ens unim per a construir alternatives que, per davant d’interessos econòmics, estiguen al servei de les persones i respecten el medi ambient”.

Finalment, sobre la reforma energètica proposada pel govern, Miquel Miró, director de la cooperativa assegura que “encara que representa un fre a l’eficiència energètica i al desenvolupament de les renovables”, des de Som Energia volen cessar “en el propòsit d’augmentar el pes de les fonts renovables d’energia a la nostra societat”.

Som Energia País Valencià.

Comparteix

Icona de pantalla completa