Diari La Veu del País Valencià
Desallotgen 300 persones a Xàbia per un incendi forestal
RedactaVeu / Xàbia

Les condicions meteorològiques (temperatures per sobre dels 30 graus i vent de ponent) han fet saltar ràpidament totes les alarmes i ràpidament s’ha mobilitzat a tots els mitjans disponibles.

El lloc de comandament avançat s’ha instal·lat a la terrassa d’una casa de la zona, concretament del carrer Passarell, ocupada per uns turistes de vacances als quals el departament de seguretat vol agrair la seua col·laboració i ajuda.

S’ha mobilitzat la Policia Local, Guàrdia Civil de Xàbia i efectius del Seprona; cossos voluntaris com els Bombers de Balconada al Mar, Protecció Civil i Creu Roja, els bombers del Consorci Provincial (dels parcs de Dénia i Benidorm), brigades forestals, un agent forestal i un delegat de la Diputació.

El regidor de Seguretat Ciutadana, Juan Ortolá, ha estat en tot moment al costat dels comandaments supervisant l’evolució de les tasques d’extinció. També ha estat en la zona l’edil de Medi ambient, Doris Courcelles, qui s’ha posat a disposició com a intèrpret, ja que la major part dels residents d’aquesta zona són estrangers; a més han col·laborat en les tasques personal de Amjasa i les brigades municipals de Medi ambient, a més de quatre camions cisterna mobilitzats per l’Ajuntament.

El paper dels mitjans aeris (una avioneta i tres helicòpters) ha sigut vital per a frenar l’avanç de les flames, que es desplaçava cap al nord. Passades les 17 hores el foc s’ha donat per controlat, encara que no es tenia una estimació de l’àrea afectada.

Entre les incidències causades pel foc, es troba el tall de llum que han patit un gran nombre de vivendes de la zona.

El regidor de seguretat, Juan Ortolá, ha agraït la ràpida mobilització dels cossos voluntaris, com els Bombers de Balconada al mar, que han sigut els primers a arribar al lloc del foc. També la col·laboració dels residents, que han obert les seues cases i prestat l’aigua de les seues piscines per a facilitar el treball dels efectius antiincendis.

Comparteix

Icona de pantalla completa