Diari La Veu del País Valencià
Setze bombers atesos en l’extinció d’un devastador incendi a Paterna
EFE / València

Segons han informat fonts del Centre d’Informació i Coordinació d’Urgències (CICU), els bombers atesos estan afectats de “colps de calor i cansament” i cap ha precisat de moment el seu trasllat a l’hospital.

Al lloc s’han desplaçat dues unitats SAMU, dues unitats de Suport Vital Bàsic i un vehicle d’Atenció a Múltiples Víctimes, al mateix temps que s’ha alçat un hospital de campanya i s’ha activat l’hospital de Paterna, seguint el protocol establert en aquests casos, segons les fonts.

Des del Consorci han assenyalat que l’avís del foc ha arribat minuts abans de les 14.30 hores i que la fàbrica afectada és l’empresa Rekunion de gestió i tractament de residus situada en el número 30 del carrer Illes Balears del citat polígon.

En un primer moment han acudit fins al lloc huit dotacions de bombers dels parcs de Paterna, Burjassot, Torrent i Catarroja, un cap de sector i un oficial, però, segons les mateixes fonts, davant la virulència del foc s’han sumat altres dues dotacions de Sagunt i Xiva.

Posteriorment, s’han incorporat altres dues dotacions de bombers, de Montcada i Torrent, així com una autobomba de bombers municipals de València.

Els bombers han informat que tres dotacions de bombers de la Pobla de Farnals i Requena han acudit així mateix a la zona per a fer relleus d’efectius. Des de l’Ajuntament de Paterna han qualificat l’incendi de “devastador”, i han justificat la densa columna de fum generada, que es pot observar a “diversos quilòmetres de distància”, en el material que hi ha dins de la nau: plàstic, metalls, ferralles i, sobretot, cartó.



Fonts municipals han indicat que, “malgrat la ràpida actuació” dels bombers, amb una dotació en el mateix polígon, el material que es trobava en la nau “ha cremat amb celeritat, causant el col·lapse de l’edifici en pocs minuts”.



Segons han assenyalat, els bombers “shan ocupat que les flames no es propagaren a les naus confrontants”, mentre diverses dotacions de la Policia Local de Paterna i del Cos Nacional de Policia han establert un perímetre de seguretat i ordenat el trànsit en la zona, on també s’ha instal·lat un hospital de campanya i un lloc de comandament per a coordinació de labors.

Comparteix

Icona de pantalla completa