Diari La Veu del País Valencià
Judici / El jutge ajorna fins a dijous la declaració de Carlos Fabra
ACN / Castelló de la Plana

El judici es reprendrà amb la declaració de l’expresident de la Diputació de Castelló, Carlos Fabra, que serà el primer en declarar, segons que ha disposat el magistrat. Fabra ha eixit de l’Audiència de Castelló passades les 13.30 hores envoltat d’agents de la Guàrdia Civil i d’un núvol de mitjans. L’expresident del PP castellonenc ha evitat fer cap declaració.

La defensa de Carlos Fabra, exercida per l’advocat Javier Boix (el mateix que va defensar Francisco Camps al ‘cas dels vestits’) ha assegurat que les acusacions efectuades contra el seu client són falses.

Boix ha assenyalat que les reunions amb dirigents dels ministeris d’Agricultura i Sanitat eren per tractar “temes de Castelló” i no per agilitzar les llicències de productes fitosanitaris.

També ha negat l’existència d’empreses paral·leles per ocultar ingressos derivats de la intermediació. L’advocat ha dit que tres dels quatre delictes fiscals que s’imputen a Fabra estarien prescrits i ha considerat que s’han vulnerat els drets de defensa i tutela efectiva de Carlos Fabra.

La defensa de l’expresident de la Diputació de Castelló ha demanat que siga apartada l’acusació particular, exercida per la Unió de Consumidors i ha dubtat de la imparcialitat dels pèrits d’Hisenda. El jutge ha denegat aquesta darrera petició i ha dit que es pronunciarà sobre la resta a l’inici de la sentència.

Els acusats durant la lectura de l’escrit de les acusacions. / EFE

Comparteix

Icona de pantalla completa