Diari La Veu del País Valencià
EUPV, PSPV i Compromís exigiexen la compareixença de Soria pel tema del projecte Castor
Redactaveu / València

EUPV, PSPV i el grup parlamentari Compromís Equo han demanat la compareixença del ministre d’Indústria, José Manuel Soria, per donar explicacions sobre els sismes provocats pel projecte Castor.

Els diputats d’EUPV al Congrés, Ricardo Sixto, i a Les Corts, Marina Albiol, mantindran demà per la vesprada una reunió amb els membres de la Plataforma en defensa de les terres del Sénia, amb qui analitzaran la greu problemàtica que està vivint en aquestos moments la costa nord del País Valencià com a conseqüència dels sismes provocats pel projecte Castor. “Estem en una situació summament preocupant de la qual exigim responsabilitats immediates i que el Govern central i el Consell actuen de manera urgent per exigir respostes a l’empresa i garantir la seguretat a la zona”, manifesta Albiol.

La parlamentària assegura que els fets són gravíssims, “i hi ha una cosa que està clara: o els estudis previs es van fer malament, o directament no es van fer. I per això demanem responsabilitats a l’empresa, però també al ministeri i a la conselleria que han de vetlar per l’interés general. És evident que les coses no s’han fet bé. Els responsables polítics han de donar la cara i volem saber si es van obviar determinats estudis o es van deixar de fer en benefici de l’empresa”, reclama Albiol.

Albiol i Sixto es reuniran amb la plataforma demà, i els mostraran l’oposició que ha mantingut EUPV a aquest projecte des del seu inici, “i més ara que està sent molt perillós”, manifesta Albiol. Sixto, per la seua banda, ha sol·licitat la petició de compareixença del ministre d’Indústria, Energia i Turisme, José Manuel Soria, per donar explicacions sobre aquest assumpte en el Congrés.

Màxima transparència

La diputada socialista Ana Besalduch, per la seua banda, ha demanat “màxima transparència sobre aquest tema i total coordinació entre les administracions”. El grup socialista en el Congrés també ha demanat la sol·licitud de compareixença del ministre José Manuel Soria perquè explique la situació.

Besalduch formularà una pregunta oral en Les Corts perquè el Consell “done les explicacions oportunes sobre la causa dels microsismes registrats a les comarques del nord del País Valencià i aporten tota la informació sobre la situació de l’emmagatzematge de gas Castor”.

A més, també ha apuntat la necessitat que les tres administracions “tant l’autonòmica, com el Govern central i els ajuntaments, han de tenir una total coordinació i mantenir informats a tots els veïns i municipis afectats”. No obstant açò, ha criticat que la conselleria, el ministeri i la diputació “s’han reunit solament amb els ajuntaments de Benicarló, Peníscola i Vinaròs quan en realitat hi ha molts més municipis afectats que tenen el mateix dret a conéixer el que està ocorrent”.

Comparteix

Icona de pantalla completa