Diari La Veu del País Valencià
La Mesa de Directors elimina tota veu crítica amb l’administració
RedactaVeu / València

Ahir va tindre lloc una Mesa Sectorial per a tancar la proposta de crear la Mesa de Directors i Directores dels centres educatius, que es va començar a negociar la setmana passada.

STEPV va proposar la modificació dels criteris de selecció dels 15 directors i/o directores de centres educatius que en formaran part “perquè estan fets a mesura de l’interés de l’administració”. També va demanar que representants de les permanents o associacions de directors/es de primària i de secundària en formaren part, “perquè considerem que la veu de qui està organitzat i treballant per l’escola pública és fonamental en aquesta Mesa de Directors/es”, expliquen des del sindicat de l’ensenyament.

Tanmateix, l’administració no ha atés aquestes peticions i es nega a incorporar representants d’aquestes entitats. Al·lega qüestions tècniques i l’oposició de l’Advocacia de la Generalitat per incloure’ls. Per a STEPV aquest argument “és una excusa per no incorporar una veu crítica a la Mesa i respon a la manca de voluntat política de Conselleria. Perquè quan es tracta de limitar la participació d’organitzacions de la comunitat educativa crítiques amb les polítiques educatives del govern i incloure altres entitats afins en el Consell Escolar Valencià, no hi ha cap impediment tècnic”.

Davant aquesta negativa, STEPV ha demanat novament la retirada de la proposta perquè es confirma que aquesta Mesa de Directors i Directores “s’enquadra en l’estratègia de la Conselleria d’eliminar tota veu crítica amb l’administració”.

CSI·F reclama a Educació transparència i un contingent de concertada i de pública

Per la seua banda, el sindicat CSI-F ha traslladat a Conselleria d’Educació la seua oposició a la Mesa de Directors. La central sindical ha lamentat la falta de diàleg i que l’administració amb prou faenes haja variat un àpex la seua proposta des de la taula tècnica de la passada setmana. També ha demanat transparència en l’elecció de directors i un contingent per a l’educació pública i un altre per a la concertada.

CSI-F ha considerat en la taula sectorial que 15 centres no suposen un nombre representatiu. Igualment ha insistit en les diferències socials i culturals en funció de la zona en la qual se situe cadascun d’aquests centres i en els biaixos que eixe factor pot suposar. També ha reclamat que no se situe al mateix nivell l’ensenyament públic i el concertat, de manera que existisquen contingents de directors per a eixa taula.

La central sindical ha sol·licitat a Conselleria d’Educació que, ja que ha pres la decisió de constituir aquesta taula malgrat l’oposició dels representants dels treballadors, ho faça amb transparència i que “no ocórrega com amb els nou centres escollits per a la jornada continuada”.

Comparteix

Icona de pantalla completa