Diari La Veu del País Valencià
Indignació a Balears per una “llista negra” d’alumnes vaguistes
La Marea

En els últims dies, diversos membres del Govern insular i del PP havien amenaçat amb portar als tribunals els pares que no portaren als seus fills a classe, fins al punt que la portaveu d’Educació del PP, Aina María Aguiló, ha dit que caldria portar aquests casos al “tribunal de menors”, segons ressenya aquest diari.

En conèixer-se la notícia, les xarxes socials han servit una vegada més per a donar eixida a la indignació generada mitjançant l’etiqueta #lallistadelsalumnes. Els internautes han escrit missatges de protesta en els quals demanen, per exemple, que es facen llistes dels alumnes “que passaran fred i fam en les aules per falta de calefacció i beques menjador” o d’aquells “amb necessitats educatives especials que han vist que no hi havia gent per a atendre’ls correctament”.

La Federació d’Associacions de Pares i Mares d’Alumnes de Mallorca ha denunciat que aquesta “llista negra” és “una prova més de com pensa qui ens governa que creu no som capaços de pensar i decidir per nosaltres mateixos”.

Els professors, pares i alumnes balears porten ja més de dues setmanes de vaga indefinida per una Educació pública i de qualitat i el Tractament Integrat de Llengües (TIL). La mobilització va aconseguir el seu punt de màxima intensitat la setmana passada, quan desenes de milers de persones van eixir al carrer a Mallorca.

Comparteix

Icona de pantalla completa