Diari La Veu del País Valencià
El Consell deu 37 milions a les residències de la tercera edat
Redactaveu / València

El síndic del grup socialista en Les Corts, Antonio Torres, ha alertat de la “situació insostenible” que travessen les residències de la tercera edat pel retard de la Generalitat al no abonar el deute que ascendeix a 37 milions d’euros. Així s’han pronunciat després de mantenir una reunió, al costat del portaveu socialista de Sanitat, Ignacio Subías, amb els representants dels treballadors i de les empreses que realitzen la gestió integral de les residències públiques de la Generalitat Valenciana i que estan patint un retard en els pagaments des de novembre de 2012.

Aquesta situació “està afectant a més de 1.800 treballadors i pot tenir conseqüències en l’atenció als 3.000 usuaris d’aquestes residències”.

Cal recordar que el País Valencià és l’autonomia que major retard acumula en el pagament a les residències, ja que, ascendeix entre 9 i 12 mesos mentre que la mitjana nacional se situa en menys de tres mesos.

Davant aquesta situació, des del grup parlamentari socialista han traslladat als treballadors i empreses les iniciatives i preguntes que s’estan presentant a Les Corts per a exigir un “calendari de pagaments real i una priorització a l’hora de liquidar els deutes”.

D’aquesta manera, Torres ha criticat que “no és just que dins del conjunt d’empreses que gestionen les residències de la tercera edat unes cobren en tres o quatre mesos i unes altres patisquen el retard d’11 mesos sense cobrar”. Per açò, des del PSPV demanen a la Generalitat que “repartisca proporcionalment els pagaments i no primer a uns en perjudici d’uns altres”. De fet, ha exigit que “es realitze de forma equitativa sense distinció i no diferenciant entre uns grups i uns altres”.

Comparteix

Icona de pantalla completa