Diari La Veu del País Valencià
Tirant de Lletra, Na Jordana uneix llengua i cultura al llarg de cinc dies
EFE / València

Amb el nom genèric de Tirant de Lletra, una convocatòria que enguany compleix la 13 edició, es pretén reunir un ampli grup de ciutadans (més de dos-cents en cadascuna de les edicions anteriors) per a realitzar una lectura d’aquesta novel·la de cavalleries, considerada una obra mestra de la literatura escrita en valencià.

Representants del món de la literatura, les falles, la política, la música, les arts escèniques, l’esport, periodistes i ciutadans del carrer, s’han sumat a aquesta iniciativa per a realitzar cadascun d’ells, del 5 al 9 d’octubre, la lectura d’unes pàgines fins a completar tots els capítol del Tirant Lo Blanc.

Al llarg d’aquests cinc dies es realitzaran projeccions audiovisuals, conferències, exposicions monogràfiques, concerts, sessions de conta-contes, cercaviles, i dramatitzacions, entre elles les denominades sessions perdulàries del Tirant, en les quals es llegeixen els capítols amb major càrrega eròtica.

En la nit del 8 al 9 d’octubre gaudirem enguany amb la participació d’Eugeni Alemany, que complementarà les lectures amb l’espectacle “T’ho dic sense acritud”.

Per a commemorar el 20 aniversari de la mort de Vicent Andrés Estellés, Na Jordana dedicarà, dins de les activitats culturals del Tirant de Lletra, un homenatge a aquest periodista, escriptor i poeta, considerat com una de les personalitats més rellevants de la cultura valenciana en el segle XX.

L’exposició “Mirada d’un poeta”, organitzada per la Biblioteca Valenciana, s’inaugurarà a les 10.00 hores del 6 d’octubre, mentre que el recital de poemes, a càrrec de Francesc Anyó i música de Borja Penalba, se celebrarà el 7 d’octubre a les 21 hores, tots dos actes al casal de Na Jordana.

El pregó, que se celebrarà el 5 d’octubre a les 20.00 hores al Museu Centre del Carmen, serà a càrrec de la periodista Reyes Juan, mentre que en les primeres lectures participaran la regidora de l’Ajuntament de València Lurdes Bernal, el filòleg Emili Casanova, el periodista Josep Ángel Ponsoda i el president de la Associació d’Estudis Fallers (ADEF), Jesús Peris, així com les falleres majors de Na Jordana de 2013 i 2014.

Prèviament se celebrarà un concert benvinguda a càrrec de la colla de dolçaines i tabals ‘La brama’, dirigits per Alejandro Blay.

PROGRAMA D’ACTIVITATS

Dissabte, 5

20 h. SESSIÓ D’OBERTURA Al CENTRE DEL CARME (Carrer Museu, 2 – València)

Pregonera: Reyes Juan (Periodista)

Concert d’Obertura:

‘LA BRAMA’ COLLA DE DOLÇAINES I TABALS

Diumenge, 6

10 h. INAUGURACIÓ EXPOSICIÓ

“VICENT ANDRÉS ESTELLES: Mirada d’un poeta”

Col·labora Generalitat Valenciana i Biblioteca Valenciana

11 h/14 h. LECTURES

17.00h Pinta a Tirant” (Els més menuts que dibuixaran a Tirant basant-se en les lectures per a xiquets)

18.15 / 22.00 h. LECTURES

Dilluns, 7

21 h. RECITAL :“ESTELLÉS DE MÀ EN MÀ”

Veu: Francesc Anyó; Música: Borja Penalba

Dimarts, 8

17 h. a 21 h. LECTURES

22 h. SOPAR MEDIEVAL

Dimecres, 9

1.00 h. ELS GOLFES DELTIRANT

EUGENI ALEMANY “T’ho dic sense acritud”

10 h. a 12 h. LECTURES

12 h. CLOENDA XIII EDICIÓ

13 h. FOTOGRAFIA oficial del participants de la XII edició

14.30 h. DINAR DE CLOENDA per a fallers i col·laboradors de la XIII edició (MOCAORÀ DE SANT DONÍS)

Comparteix

Icona de pantalla completa