Diari La Veu del País Valencià
Quant ha costat el fracassat projecte de l’edifici del Rectorat de la VIU?
RedactaVeu / Castelló

Albiol ha ressaltat els paral·lelismes entre la situació actual del Centre de Convencions i de l’edifici del Rectorat de la VIU, “dos projectes faraònics de Castelló, finalment suprimits pel Partit Popular”, i afegeix, “de Calatrava sabem que va cobrar 2,7 milions d’euros, però encara no sabem quant va cobrar Ghery i en quin concepte”.

La diputada ha recordat que en diverses ocasions el Consell ha evitat donar informació sobre el projecte de construcció de l’edifici del Rectorat de la VIU a EUPV, “una opacitat que no entenem, per això preguntarem les vegades que escaiga per la despesa que ha representat aquest projecte”.

“Només sabem d’un viatge del llavors alcalde de Castelló i del Conseller d’Educació, Alberto Fabra i Alejandro Font de Mora, a Califòrnia en el qual es van reunir amb l’arquitecte nord-americà, i es va anunciar la signatura d’una carta d’acord amb l’arquitecte”, critica la representant d’esquerres, “la ciutadania té dret a saber on es gasta el Partit Popular els diners dels seus impostos”.

La parlamentària, critica que el Consell impulsarà una universitat privada a Castelló, reforçada amb fons públics, quan ja existia una universitat pública amb un deute milionari per part de l’administració autonòmica. “Aquesta universitat ha sigut un fracàs i el Consell es s’hi vol desfer el més aviat possible, és tot un escàndol”.

Per a finalitzar, la diputada ha recordat que Esquerra Unida sempre s’ha oposat des del principi a la VIU i al projecte de l’edifici del Rectorat de Castelló, “ja que es podrien destinar eixos diners a potenciar les universitats públiques, com per exemple la UJI a Castelló”.

Comparteix

Icona de pantalla completa