Diari La Veu del País Valencià
La Federació de Societats Musicals lliura a Borriana els XIV Premis Euterpe
RedactaVeu / Borriana

El col·lectiu ha viscut una jornada festiva no exempta de reivindicacions en diverses direccions. El vicepresident Pedro Rodríguez ha proclamat en el seu discurs que “les societats musicals són l’esdeveniment, amb 200 anys d’història” i recorda al Consell que el finançament actual (6,4 milions) està un 60% per sota de les esmenes que va presentar en 2009 (15,7 milions) i que va ajornar fins a 2014. Aquesta proposta va tenir el suport del PSPV, Compromís i EUPV.

Rodríguez ha manifestat “la disposició de la Federació a aconseguir un altre acord”, amb el precedent de 2005, i que per a això, ha cursat una sol·licitud de reunió amb el President de la Generalitat, Alberto Fabra, en la qual també l’instarà a fi que les competències en matèria d’escoles de música i societats musicals siguen retornades a Educació i Cultura, respectivament.

El vicepresident ha instat tots els partits de l’Estat a “considerar l’adequada presència de la música en el sistema educatiu pels seus beneficis pedagògics en altres assignatures” i ha remarcat “l’obligació de la FSMCV” de perseguir aquest objectiu, i, per aquesta raó, ve aportant prestigioses recerques i experiències que justifiquen les esmenes a la Llei Orgànica de Millora de la Qualitat Educativa (LOMQE) presentades al costat de la Confederació d’Associacions d’Educació Musical (COAEM) perquè la música siga una assignatura troncal i que debatrà el Congrés dels Diputats en els pròxims dies.

Guardonats 2013

Els guardonats dels XIV Premis Euterpe han sigut: Bernardo Guillem (recerca musical), el Cercle Musical Primitiva d’Albaida (producció musical), Gestpart, gestor de partitures de JPA Informàtica (gestió de societats musicals), Agrupació Musical ‘Mediterraneo’ de La Vila Joiosa (participació federal), Vicente Roselló de l’Associació Musical Artística Nulense (dedicació a la seua societat musical) i l’Institut Nacional d’Arts Escèniques i de la Música, INAEM (institució o empresa pública o privada). En la present edició han quedat tres premis deserts: creació musical simfònica i per a la festa i a la trajectòria acadèmica.

La Jove Banda Simfònica de la FSMCV, una selecció de 110 músics d’alt rendiment de 18 a 28 anys provinents de totes les comarques del País Valencià ha actuat a Borriana després de l’èxit collit en el Palau de la Música el dia anterior. La formació la dirigeix enguany Rafa Garrigós.

Comparteix

Icona de pantalla completa