Diari La Veu del País Valencià
Soria diu que Castor només atribueix els sismes inferiors a 3 graus a la injecció de gas
ACN / L’Eliana

El ministre d’Indústria i Energia, José Manuel Soria, ha assenyalat aquest dimarts després de visitar el magatzem de gas Castor que l’empresa Escal-UGS només atribueix els sismes inferiors a 3 graus a la injecció de gas. Soria ha afegit que en el cas dels superiors a 3 graus, Castor els relaciona amb moviments tectònics però no de la falla d’Amposta. El ministre ha dit però que només es guiarà pels informes encarregats a l’Institut Geològic espanyol. Soria també ha assenyalat que el govern espanyol no contempla en aquest moment el tancament de la plataforma. Preguntat diverses vegades sobre qui assumiria el cost en el cas de tancament, Soria ha dit que “aquesta hipòtesi no es planteja”.

El ministre d’Indústria i Energia, José Manuel Soria, el ministre d’Exteriors, José Manuel Margallo, i el president de la Generalitat Valenciana, Alberto Fabra, han visitat aquest dimarts les instal·lacions de la plataforma Castor, situada davant les costes de Vinaròs (Baix Maestrat).

Visita a les instal·lacions de Castor (Foto: ACN)

En declaracions als mitjans al Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat Valenciana, situat a L’Eliana, el ministre Soria ha informat que després de visitar la planta, l’empresa que gestiona les instal·lacions Escal UGS els ha informat sobre les seues conclusions en relació amb els més de 500 sismes que s’han produït en els darrers dies a la zona.

Segons ha detallat Soria, els experts de l’empresa consideren que els sismes de magnitud inferior a tres graus en l’escala Richter poden ser atribuïts a la injecció de gas, mentre que els sismes de magnitud superior es deuen al moviment de plaques tectòniques però que descarten que siguen moviments en la gran falla d’Amposta sinó a altres pròximes.

El ministre també ha dit que el govern espanyol només es guiarà pels informes encarregats a l’Institut Geològic. Preguntat sobre quan estarien aquests informes, José Manuel Soria no ho ha pogut precisar però ha remarcat que no s’autoritzarà cap més injecció de gas mentre no hi haja un informe que determine que és segur.

Comparteix

Icona de pantalla completa