Diari La Veu del País Valencià
La Generalitat lliura les Altes Distincions
EFE / València

L’Alta Distinció de la Generalitat, que reconeix les activitats en defensa dels interessos del País Valencià, ha recaigut en els fundadors de Porcelanosa -Manuel i Héctor Colonques i, a títol pòstum, José Soriano-, per la seua contribució a “difondre i enriquir” la tradició ceràmica de Castelló i la seua obstinació per crear riquesa i llocs de treball.

També s’ha lliurat a José Mari Manzanares i Lo Rat Penat, en reconeixement a la seua implicació, al llarg de 135 anys, “per la difusió i enaltiment del patrimoni cultural del poble valencià”.

La Distinció de la Generalitat ha recaigut enguany en els donants de sang, per la solidaritat d’aquells que ofereixen amb la seua sang capacitat de curació i de supervivència, i en les tres federacions d’associacions de majors, per la seua obstinació a “afegir salut als anys”.

També s’ha concedit a les marques turístiques València Terra i Mar, Castelló Mediterrani, Costa Blanca, Benidorm i Ciutat de València.

La Distinció al Mèrit Científic és enguany per al neurobiòleg Juan Lerma Gómez, per la seua dedicació docent i investigadora al servei del coneixement, i la Unitat d’Oncologia Pediàtrica Hospital La Fe de València, per la seua “qualitat humana, científica i assistencial”.

La Distinció al Mèrit Cultural s’ha concedit a l’actriu María Luisa Merlo per la seua trajectòria professional; a l’Escolania de La nostra Senyora dels Desemparats, pels seus 55 anys de “devoció a la música i a la Mare de Déu”; i a Pep Gimeno Botifarra, “per la seua manera de cantar en valencià, que expressa autenticitat en el gest i valenciania en la substància”.

En l’àmbit esportiu, la Medalla d’Or ha sigut per al jugador d’handbol Gedeón Guardiola, com a estímul a la seua prometedora carrera; al futbolista David Albelda i al pilotari Josep Maria Sarasol (Sarasol II), tots dos com a reconeixement als seus èxits esportius, que són el resultat d’una trajectòria d’esforç i afany de superació.

La Placa al Mèrit Esportiu s’ha lliurat a l’Elx Club de Futbol, fundat en 1923 i que aquesta temporada ha tornat a Primera Divisió, per la seua trajectòria de sacrifici.

El portaveu de Compromís insultat durant la processó cívica

El portaveu de Compromís en Les Corts, Enric Morera, s’ha convertit en protagonista inesperat de la processó cívica poc abans d’arribar al Parterre, quan diversos membres del Grup d’Acció Valencianista (GAV) l’han increpat acusant-lo de catalanista, cosa a la qual Morera no ha donat major importància.

Comparteix

Icona de pantalla completa