Diari La Veu del País Valencià
L’oposició qualifica d’electoralista i partidista el discurs de Fabra
EFE / València

El secretari general del PSPV, Ximo Puig, ha assenyalat que el de Fabra ha sigut un discurs “molt partidista”, a més de “electoralista, a la defensiva, sense ambició, sense plantejament d’unitat per a la Comunitat, sense cap idea i sense la força que necessita en aquest moment el poble valencià per a eixir de la crisi”.


Puig ha considerat que hui no és un dia “per a tirar coets”, ja que la immensa majoria de valencians té preocupacions “molt greus” respecte al seu futur, i per açò “el que toca és llançar una idea de futur” i “un nou projecte de prosperitat social, precisament tot el que no ha fet” Fabra.


El dirigent socialista ha considerat que el que precisa el País Valencià és “un canvi de política” que atenga “realment” l’interés general dels valencians, “i sobretot una posició clara” de defensar a Madrid els interessos valencians.


El portaveu de Compromís en Les Corts, Enric Morera, ha manifestat que, en un dia tan important per als valencians, esperaven “alguna cosa més” del president de la Generalitat que “la rutina, la falta d’idees i la mediocritat”, que no és el que es necessita per a eixir de la crisi.

“Des de Compromís fem un compromís clar amb el canvi polític, a favor de les persones i no dels bancs i dels poderosos”, ha indicat Morera, qui ha expressat el compromís de la coalició de treballar per a “passar pàgina d’aquestes polítiques de dreta i centralistes” que han portat a una situació “inassumible”. Per a Morera, és necessari començar “un nou camí positiu” per al poble valencià, que done “un horitzó de vida digna” a aquells que configuren aquest gran País Valencià.



La coordinadora general d’Esquerra Unida, Marga Sanz, ha destacat que el discurs de Fabra no ha sigut el d’un president de la Generalitat sinó el “del president del PP”, ja que ha sigut “partidista, sense mordent reivindicativa” i “s’ha permés tornar una altra vegada a les velles històries d’enfrontaments entre valencians que no tenen lloc”.



En la seua opinió, hui es requeria un discurs “d’unitat enfront d’una crisi que ens està empobrint, enfront de la corrupció i enfront de Rajoy exigint un finançament de forma clara”, però no ha sigut així. Per a Sanz, sembla que Fabra “està en campanya electoral dins del seu partit, reafirmant-se enfront de no sé quin sector del mateix”.

Comparteix

Icona de pantalla completa