Diari La Veu del País Valencià
La Unió aconsegueix que el TSJ triplique el preu d’una expropiació
RedactaVeu / Font de la Figuera.

La Unió de Llauradors ha aconseguit que el Tribunal Superior de Justícia del País Valencià quasi triplique el preu d’una expropiació de l’AVE a la Font de la Figuera sobre l’emés pel Jurat Provincial, i sextuplica l’oferit en el seu moment pel Ministeri de Foment.

Ha sigut un procés llarg que es va iniciar l’any 2009, encara que amb un desenllaç satisfactori, per a la propietària d’uns terrenys d’olivar en aquesta localitat de la Costera. Com no estava conforme amb la valoració emesa pel Ministeri de Foment a l’inici del procés, que li oferia 2,03 euros/m2 pels seus terrenys, va decidir recórrer al Jutjat Provincial d’Expropiacions.

El Jutjat, en data de 2 de novembre de 2011, va elevar la quantitat inicial de Foment fins a 4 euros/m2 però a l’expropiada, assessorada per la Unió, li va semblar encara insuficient i va decidir continuar fins al TSJ mitjançant l’obertura d’un contenciós administratiu. Fa uns dies, la Sala contenciosa administrativa del TSJ, secció quarta, va fallar a favor de la demandant i va elevar la quantitat a percebre en 11,21 euros/m2.

És pràctica habitual de les Administracions Públiques oferir un preu molt baix als propietaris de terrenys agrícoles en les expropiacions. La Unió recomana assessorar-se bé abans d’acceptar un preu en un procés expropiatori i posa a la disposició dels afectats els seus serveis tècnics per si desitgen esgotar totes les instàncies legals fins a aconseguir un preu digne per unes terres que són el mitjà de vida de moltes famílies.

Comparteix

Icona de pantalla completa