Diari La Veu del País Valencià
Dos dels multats per la protesta de l’AVE, estaven treballant eixe dia
RedactaVeu / Alacant

La Confederació General del Treball del País Valencià ha denunciat que una companya del sindicat d’Administració Pública i un company del sindicat d’Oficis Varis de CGT-Alacant es troben entre la trentena de represaliats per la seua suposada participació en la protesta contra l’AVE, als quals s’exigeix el pagament d’una desproporcionada multa de mil euros. Es dóna la circumstància, expliquen des del sindicat, que eixe dia tots dos estaven treballant en les seues respectives labors i no van ser detinguts ni identificats durant la protesta, per raons òbvies. “El pitjor és que no són els únics que es troben en aquesta situació. Fins i tot, hi ha qui estava amb la seua parella a l’hospital”, lamenten.

Per a CGT “no hi ha dubte que el govern del PP tracta per tots els mitjans de reprimir a aquells que protesten públicament per la situació d’emergència social en la qual ens trobem, amb la intenció de criminalitzar les protestes socials i laborals i, de pas, dessagnar econòmicament els organitzadors i a aquells que participen en les protestes”.

“N’hi ha prou, continuen denunciant mitjançant un comunicat, amb veure l’ocorregut durant les dues últimes vagues generals, saldades amb centenars de piquets multats i alguns empresonats; o en ocasió de les mobilitzacions de la Primavera valenciana; o amb les primeres multes (de 300 euros) recaigudes en gent del 15M d’Alacant per les protestes contra els desnonaments del passat estiu”.

Amb l’allau de multes, “el govern pretén ofegar les veus de l’activisme social, sindical i polític d’Alacant. No ho aconseguirà, les seues multes no ens detindran. I menys usant mètodes tan toscos que fan pensar que la policia ha tirat de fitxer, de ‘llistes negres’, en el seu afany de fer callar les protestes, ja que han sigut sancionades persones que no havien assistit a les mateixes, ni tampoc havien sigut detingudes o identificades Com és possible?”.

Comparteix

Icona de pantalla completa