Diari La Veu del País Valencià
Solament un de cada deu alumnes de Secundària llig tots els dies
RedactaVeu / València

Català ha realitzat aquestes declaracions durant la seua visita al Col·legi Palma de Paterna, on ha avançat que una de les dades més significatives de l’informe seran els resultats de la prova segons els hàbits de lectura de l’alumnat.

Segons ha explicat la Consellera, “tant en Educació Primària com en Secundària es detecten diferències molt significatives entre les puntuacions obtingudes per l’alumnat que llig diàriament i l’alumnat que declara no llegir mai”. En concret, en Secundària la diferència és de fins a 60 punts i en Primària de 56 punts.

A més, l’últim informe PIRLS i TIMSS 2011, confirmen que existeix “un efecte positiu de les activitats de lectura sobre el rendiment escolar”, ha afegit.

Segons les dades que ha avançat, el 19,8% dels alumnes de 4t de Primària va declarar llegir tots els dies, el 51,7% va dir fer-ho alguns dies, el 17% va declarar llegir quan li venia de gust i l’11,3% va dir no fer-ho mai.

En Secundària, el 9,6% dels estudiants van afirmar que llegien tots els dies, el 40,26% alguns dies, el 27,3% solament quan volien i el 22,7% mai.

En aquest sentit, María José Català ha explicat que les dades de l’avaluació diagnòstica són per al seu departament “un termòmetre que ens indica on hem de millorar i en quines polítiques hem d’incidir més”.

Per açò, ha continuat, “hem volgut que la família done suport al centre escolar perquè els alumnes comencen a llegir des de l’etapa d’Educació Infantil a través del Pla Lector en el marc del contracte família-tutor”.

El Contracte família-tutor se signarà entre el tutor de l’alumne, l’alumne i la família d’aquest, mitjançant el qual les tres parts es comprometen a complir uns objectius i accions concretes que permetran estimular, donar suport i fer seguiment del procés educatiu de l’alumne.

Comparteix

Icona de pantalla completa