Diari La Veu del País Valencià
“La Ribera eixirà de la crisi amb el mateix esperit amb què va eixir de la pantanada”
RedactaVeu / Alzira

El secretari general del PSPV, Ximo Puig, ha apuntat hui que “el País Valencià necessita una Ribera forta per a eixir de la crisi”. Així, ha assegurat que “és possible que aquesta comarca recupere el pols econòmic però depén de tots, de la nostra capacitat de construir un projecte de nova prosperitat entre tots”. Per açò, ha cridat al “diàleg i a la unitat de tota la comarca com fa 31 anys va lluitar per a superar la pantanada”.

De fet, ha recordat que demà diumenge es compleixen 31 anys de la pantanada de Tous, “una catàstrofe que va arrasar la comarca i va costar la vida a moltes persones” i ha afegit que “aquells dies van ser també un exemple de solidaritat de tot l’Estat amb la nostra terra i amb la comarca de la Ribera”. En aquest sentit, ha afirmat davant una Casa de la Cultura plena, que “traurem de la crisi la Ribera amb el mateix esperit de solidaritat amb el qual va eixir de la pantanada fa 31 anys”.

D’aquesta manera s’ha manifestat Puig en l’inici del ‘Conversem’ celebrat a Alzira, una jornada de diàleg per a “dissenyar entre tots el futur econòmic de la Ribera” i s’ha plantejat “de què viuran els ciutadans i ciutadanes de la comarca els pròxims anys”.

D’aquesta manera, el responsable socialista ha destacat que “amb aquest acte volem ajudar a construir el futur de la comarca i ho fem donant la paraula a la societat perquè entre tots la Ribera torne a ser el motor econòmic del País”. En la jornada han participat la secretària general del PSPV local, Isabel Aguilar, i el secretari general del PSPV de la Ribera Alta, Robert Martínez, que ha sigut l’encarregat de moderar la taula redona en la qual han intervingut el secretari general de la UGT de la Ribera Alta i la Safor, Raúl Roselló; el secretari general de CCOO de la Ribera i la Safor, José Antonio Carrascosa; el president de l’Associació d’Empresari d’Alzira, José Villalba; així com representants de la Unió de Llauradors i la Universitat de València. El ‘Conversem’ ha sigut clausurat pel secretari general de les comarques centrals, José Luís Ábalos.

Diversificant el cultiu de la taronja amb el caqui

En aquest sentit, Ximo Puig, ha destacat que la proposta dels socialistes és “recuperar la indústria i el sector agroalimentari, fer millor el que sabem fer bé” i ha assenyalat que en aquesta comarca “hi ha un sector agroalimentari molt potent i amb futur”. Un sector que, segons ha recordat, “s’adapta als canvis diversificant el cultiu de la taronja amb el caqui, un sector que necessita modernitzar el regadiu de la séquia Reial del Xúquer i estar al costat de les cooperatives ajudant-les a exportar”.

Finalment, pel que fa al tema de l’aigua ha apuntat que “ningú pot entendre que passant el Xúquer al costat, la Ribera haja de beure aigua de pous amb problemes de nitrats i pesticides”. Al seu judici, “no és un problema de recursos, és un problema de voluntat política”.

Comparteix

Icona de pantalla completa