Diari La Veu del País Valencià
Tres nous sismes registrats a la zona del Castor en les últimes 24 hores
EFE / Alcanar / Vinaròs

Tres nous sismes s’han registrat en les últimes 24 hores a la zona del magatzem de gas Castor, en les Terres de l’Ebre, tots de magnitud inferior a 2,5 graus en l’escala Richter, sense constància que hagen sigut percebuts per la població, informa Protecció Civil.

Protecció Civil de la Generalitat (DGPC), a través del Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT), ha rebut la informació de l’Institut Geològic de Catalunya (IGC) que en les últimes 24 hores s’han registrat tres sismes a la zona de les Terres de l’Ebre amb epicentre a l’interior de la costa, a uns 25 quilòmetres d’Alcanar.

El Centre de Coordinació i Emergències (CCE) de la Generalitat Valenciana ha assenyalat que l’Institut Geogràfic Nacional ha informat dels sismes, però que el seu telèfon d’Emergències no ha rebut cap trucada sobre aquest tema, per la qual cosa no hi ha constància que l’haja sentit la població valenciana de la zona.

La Generalitat Valenciana ha recordat que des del passat dia 1 d’octubre té activat el pla especial enfront del risc sísmic en fase de seguiments, en concret, el seguiment situació zero en els municipis de Peníscola, Vinaròs i Benicarló, pròxims al magatzem Castor.

L’activació d’aquest pla suposa mantenir la comunicació amb el Consorci Provincial de Bombers, la Subdelegació de Govern, els ajuntaments dels municipis afectats, els serveis municipals, el Centre d’Informació i Coordinació d’Urgències (CICU) i la policia de la Generalitat amb la finalitat de fer un seguiment de la situació.

A més, tampoc es té constància que haja sigut percebut per la població de les Terres de l’Ebre perquè no hi ha hagut cap trucada al telèfon d’emergències 112 ni a les policies locals, i tampoc ha causat cap mena de dany material.

Els sismes han tingut unes magnituds de 2,2, 1,7 i 1,8, respectivament, en l’escala Richter.

La Generalitat manté en fase d’alerta el pla Sismicat de manera preventiva per a fer un seguiment més exhaustiu del fenomen sísmic a la costa pròxima a les Terres de l’Ebre.

Des del passat 4 d’octubre no s’ha registrat cap sisme superior als 2,5 graus Richter i, en general, l’activitat ha disminuït, tot i que no es pot descartar que se seguisquen produint.

Des de l’inici de l’episodi, el 8 de setembre, i dels més de 500 petits sismes registrats, es té constància que s’han percebut 8 sismes (casos en els quals s’han registrat telefonades al telèfon d’emergències 112 o a les policies locals de la zona).

Fins al moment no s’han registrat danys ni en habitatges ni en infraestructures.

Comparteix

Icona de pantalla completa