Diari La Veu del País Valencià
La Generalitat paga 17 milions a consultores privades per a l’Aeroport de Castelló
EFE / Castelló

Albiol ha fet aquestes declaracions en una roda de premsa on ha mostrat tres respostes parlamentàries sobre qüestions plantejades per EU sobre l’aeroport i diversos contractes facilitats al seu grup.

La diputada ha dit que el que “més posa en evidència el robatori que ha suposat l’aeroport” de Castelló són els 17 milions d’euros que s’han pagat a quinze consultores externes, segons mostra la resposta oferida per la Conselleria d’Economia.

Aquesta despesa, ha agregat, “suposa que s’han estat gastant diners per partida doble”, ja que “moltes consultores feien el treball que havia d’haver fet Aerocas”. Ha explicat que “els 200 milions que diuen que ha costat l’aeroport” no contemplen la despesa de molts altres contractes amb assessories i empreses externes, algun dels quals continua en vigor a causa de les pròrrogues.

En concret, s’ha referit al contracte amb l’empresa Ingenieros Consultores S.A., signat en principi per al “control i supervisió de la documentació tècnica a redactar per l’adjudicatari de l’execució i explotació de les instal·lacions”.



Aquest contracte, ha explicat Albiol, “es va signar per 900.000 euros, però ha ascendit a diversos milions a causa de les pròrrogues pel retard en l’engegada de les instal·lacions”. Al final, ha agregat, “tot el retard de l’engegada el que fa és que a les consultories contractades s’hagen de fer pròrrogues dels diners inicials”.



La parlamentària d’EU ha assenyalat que demanarà la compareixença en Les Corts del president d’Aerocas i vicepresident de la Generalitat, José Ciscar, perquè “explique tot açò”. EU sol·licitarà així mateix la relació de les factures que s’han abonat a Ingenieros Consultores, perquè “no se sap quant li han pagat en total”.



Segons la diputada, cada contracte que es fa públic “posa de manifest el saqueig que ha suposat l’aeroport de Castelló”, i el fet que seguisca sense estar en marxa després de dos anys de la seua inauguració permet “que continue funcionant el negoci que ja tenien fet”.

Comparteix

Icona de pantalla completa