Diari La Veu del País Valencià
El Maestrat celebra l’acord de Les Corts sobre el desmantellament de Castor
RedactaVeu / Vinaròs

Així ho ha afirmat el portaveu de Compromís a la Diputació de Castelló, Enric Nomdedéu, després d’acceptar el PP de la cambra autonòmica una esmena presentada pel grup Compromís que proposava el “tancament definitiu i permanent i el desmantellament del Castor”.

“Vull felicitar els veïns i veïnes del Maestrat i a la tasca del grup Compromís al Maestrat i a Les Corts, perquè amb aquesta esmena Compromís aconsegueix que el PP passe de demanar una paralització temporal a reclamar el tancament definitiu i el desmantellament de la plataforma”.

Segons el portaveu de Compromís a la Diputació, l’acord unànime de Les Corts és fruit del treball constant, coordinat i rigorós dels col·lectius de Compromís al Maestrat.

“A la Diputació de Castelló, fa només dos dies, aconseguíem trencar la postura estàtica del PP i, malgrat l’abstenció del PSOE, aconseguíem un acord per desmantellar el Castor. Ara, Compromís ha traslladat eixa proposta a Les Corts i ha aconseguit un acord unànime per a desmantellar la plataforma. És un èxit col·lectiu de les milers de veus del Maestrat que clamaven per a tancar la instal·lació”.

Reunió a Vinaròs

Precisament hui, al mateix temps que es debatia la proposta de Compromís en Les Corts, el portaveu de Compromís a la Diputació es reunia amb els responsables dels col·lectius de Compromís al Maestrat.

En eixa trobada celebrada a Vinaròs han participat la coordinadora de Compromís als Ports Maestrat, Marta Sorlí, i els portaveus de Compromís a Vinaròs, Doménec Fontanet i el d’Alcalà, Manel Salvador, entre d’altres.

Durant la reunió, els responsables de Compromís han anunciat que “mantindrem la pressió política en totes les institucions i continuarem presentant iniciatives en tots els municipis fins que la desaparició del Castor siga una realitat i fins que l’amenaça del fracking es difumine”. En aquest sentit, el portaveu de BLOC-Compromís a Vinaròs, Doménec Fontanet, ha recordat que “el ple de Vinaròs donarà suport aquesta nit a la moció presentada per Compromís en què es reclama també el desmantellament definitiu de la plataforma gasista”.

Fontanet ha recordat que “per desgràcia, el temps ens ha donat la raó i, encara que Compromís va ser l’únic partit de Vinaròs que es va oposar al projecte Castor en 2008, ara estem aconseguint que tant el PP com el PSOE modifiquen els seus posicionaments inicials i s’unisquen a Compromís en el rebuig al Castor”.

Comparteix

Icona de pantalla completa