Diari La Veu del País Valencià
Mayte Parra (PP) renuncia a l’Alcaldia d’Ibi per evitar que governe un quadripartit

EFE / Ibi.

L’alcaldessa d’Ibi, Mayte Parra (PP), formalitzarà la seua renúncia a aquest càrrec en un ple previst per a dilluns que ve i serà substituïda pel primer tinent d’alcalde, Rafael Serralta, segons han informat hui fonts del grup municipal popular en un comunicat.

Les mateixes fonts han assenyalat que “aquesta ha sigut la decisió que unànimement” ha pres el grup municipal popular després de la reunió celebrada anit.

Mayte Parra, alcaldessa des de 2003, va anunciar dimecres passat que abandonava tant l’Alcaldia com l’acta de regidor per a evitar que s’instaure “un quadripartit” a Ibi, la qual cosa, en la seua opinió, seria “una vertadera atrocitat”.

Des que Mayte Parra fera pública aqueixa intenció, tant el nom de Rafael Serralta com el de la portaveu del govern municipal, Amparo Pina, “es barrejaven” com a possibles substituts de l’actual alcaldessa, segons fonts del grup municipal popular.

“Anit, després d’una àmplia exposició als seus companys per part de la portaveu de l’equip de govern, en la qual va manifestar el seu suport explícit a Serralta com a alcaldable (…), i després d’escoltar a aquest, el grup municipal del PP “no va tenir cap dubte” a “decidir que siga ell el pròxim alcalde d’Ibi”, s’afirma en el comunicat.

Una vegada finalitzada la reunió, els regidors populars es van posar en contacte telefònic amb Mayte Parra per a comunicar-li la decisió que havien pres i, segons la nota de premsa, “l’alcaldessa va ser la primera a felicitar i animar a Serralta en la marxa que començarà en les pròximes setmanes”.

Mayte Parra va explicar el dia en què va anunciar que abandonava l’Alcaldia que el Centre Democràtic Liberal (CDL) “estava disposat” a portar als seus companys del PP “a l’oposició i instaurar un quadripartit” a Ibi, fet que com a alcaldessa i responsable del seu partit no pot “consentir”, ja que aqueixos equips de govern són “inviables”.

Va relatar també que un partit independent, el PSPV, Esquerra Unida i el CDL plantejaven presentar una moció de censura contra el PP, la qual cosa, al seu judici, seria “una vertadera atrocitat, perquè açò no té cap viabilitat “.

L’Ajuntament d’Ibi està format per 21 regidors: deu del PP, sis del PSPV, dos d’Esquerra Unida, dos d’Alternativa Democràtica Independent d’Ibi (ADI) i un del CDL.

El regidor del CDL governava al costat del PP fins al mes passat, la qual cosa va deixar al govern municipal popular en minoria i va plantejar la presentació d’una moció de censura al costat de la resta dels partits de l’oposició si no dimitia l’alcaldessa.

Comparteix

Icona de pantalla completa