Diari La Veu del País Valencià
Ciscar ha faltat a totes les sessions de control des de juny
RedactaVeu / València

El portaveu adjunt d’Esquerra Unida, Ignacio Blanco, considera “una burla a la democràcia parlamentària” l’absència continuada del vicepresident Ciscar de la sessió de control al Consell que se celebra els dimecres per la vesprada en els plens ordinaris de Les Corts. “En la pràctica això impossibilita als grups parlamentaris substanciar les seues preguntes i interpel·lacions sobre tots els assumptes de la seua competència, entre els quals destaca especialment RTVV”, assenyala Blanco, qui porta cinc sessions de control consecutives esperant poder formular les seues iniciatives sobre l’Expedient de Regulació d’Ocupació, la privatització de la programació, la relació amb la trama Gürtel en la visita del Papa o els contractes amb els clubs de futbol. “Arribarà abans la sentència judicial que les explicacions polítiques”, lamenta Blanco.

El vicepresident i conseller de Presidència i Agricultura, Pesca, Alimentació i Aigua, José Ciscar, no assistirà a la sessió de control del proper ple de Les Corts el 13 de novembre i seguirà acumulant així un llarg seguit d’absències consecutives des del mes de juny. “El vicepresident i conseller de Presidència no compareix en la sessió de control al Consell des del 12 de juny i, com a prompte -i en el cas que no torne a faltar-, ho farà el 27 de novembre. “Ens passarem quasi mig any sense poder preguntar en el ple de Les Corts per temes tan importants i candents com RTVV, i això sense una sola explicació sobre la seua agenda, per tant és inevitable que confirmem que el que fa Ciscar és evitar donar explicacions i fugir del control parlamentari”, critica Blanco.

El diputat d’esquerres recorda que a aquest fet “s’uneix el deliberat retard en l’última convocatòria de la Comissió de Control de RTVV, que se celebrà el passat 31 d’octubre i on es tractaren només quatre punts de debat i deixaren els onze restants –entre els quals molts proposats per EUPV- per a no sé sap quan, previsiblement per al proper període de sessions, a partir de febrer. D’aquesta manera, el PP evità que la Directora General Rosa María Vidal responguera sobre assumptes com la manipulació informativa sobre l’accident del metro, el contracte amb TECONSA per a la visita del Papa, els compromisos econòmics amb els clubs de futbol o la incorrecta cotització dels treballadors a la Seguretat Social”, lamenta Blanco.

Comparteix

Icona de pantalla completa