Diari La Veu del País Valencià
Oriola recorda el 75 aniversari de la mort de Miguel Hernández
El ‘Rincón Hernandiano’ es convertirà dimarts que ve, 28 de març, dia en el qual va morir fa 75 anys el poeta oriolà Miguel Hernández, en el centre cultural de la ciutat d’Oriola. Centenars d’escolars participaran durant tot el matí en l’acte organitzat per la Regidoria de Cultura per retre homenatge al poeta.
Així, des de les 10.00 i fins a les 13.00 hores, es duran a terme diferents activitats d’animació relacionades amb Miguel Hernández. Activitats com la posada en escena d’un “flashmob” en el qual participaran la majoria de centres escolars del municipi ballant la cançó que el grup oriolà Generació 91 va compondre al poeta oriolà.
Aquest grup musical també actuarà en directe durant el matí per amenitzar la jornada festiva. A més, els joves realitzaran, dimarts, un ball que han estat assajant en els respectius col·legis, “per la qual cosa és una activitat que fa setmanes que preparen per commemorar l’aniversari del nostre poeta”, ha explicat la regidora de Cultura, Mar Ezcurra.
Els joves, abans d’acabar el matí, realitzaran una solta de globus amb poemes de Miguel Hernández “per omplir el cel de la ciutat de poesia en aquest dia tan especial”.
Ja a la tarda, a partir de les 17.00 hores, la Casa Museu de Miguel Hernández “es tornarà a omplir de vida amb l’actuació de Teatre Expressió i la seva representació de la ‘La maleta de Miguel”‘ que ens transportarà a l’època en la qual va viure Miguel”, ha anunciat Mar Ezcurra.
Sobre les 19.00 hores començarà la vigília poètica en record i homenatge al poeta oriolà en la qual es recitaran poemes en una lectura lliure, dins de la casa del poeta. “Una emotiva vigília poètica a la qual volem convidar totes les persones que vulguin i desitgin oferir-li el seu particular homenatge a Miguel i que solament serà interrompuda pel concert de flamenc que oferirà el jove oriolà Andrés Hernández ‘El porras’, ha avançat la regidora de Cultura. I és que, sobre les 20.30 hores està previst que el jove artista ofereixi un concert de guitarra flamenca en honor a Miguel Hernández.
“Poesia, teatre, ball i música per recordar que fa 75 anys moria en una presó d’Alacant el poeta oriolà Miguel Hernández, l’oriolà més universal. Activitats per a nens, joves i adults per homenatjar al poeta que escrivint sobre la justícia i la llibertat ha portat i segueix portant el nom d’Oriola a través dels seus versos a tots els racons del món”, ha conclòs l’edil de Cultura, Mar Ezcurra, qui ha animat a participar en aquestes activitats dimarts que ve.
La Regidoria de Cultura mantindrà oberta la Casa Museu Miguel Hernández durant tot el dia ininterrompudament, de 10.00 a 00.00 hores i aquesta tindrà una il·luminació especial durant la nit.

Comparteix

Icona de pantalla completa