Diari La Veu del País Valencià
Comencen a instal·lar la xarxa protectora en el mur medieval d’Alcoi
RedactaVeu / Alcoi

Durant aquesta setmana s’han portat a termes tasques de mesura i reconeixement de superfície per tal d’instal·lar les xarxes protectores al mur medieval del Barranc de Na Lloba, a Alcoi, pendents de reparació des de l’any 2007, una reparació que l’anterior govern local va supeditar a una operació urbanística pendent de l’execució d’una hipoteca l’any 2017. S’espera que la propera setmana s’inicien ja les tasques d’instal·lació de la xarxa, la qual puga impedir la caiguda de pedres que es desprenguen del vessant, evitant situacions de risc per a les persones o els bens a aquest carrer.

Per a efectuar els treballs s’ha contractat una empresa especialitzada en aquest tipus d’actuacions, la qual netejarà de pedres i rocs l’àrea afectada, per a després instal·lar una xarxa. La mesura impedirà els despreniments, si bé quedarà pendent la tasca de protecció definitiva i arranjament estètic del mur, una actuació valorada en més de 400.000 euros que en el seu moment havia de fer l’empresa urbanitzadora de la zona, i que l’anterior govern li va permetre eludir a canvi d’un solar hipotecat fins el 2017 que, suposadament, té un preu igual o superior al cost de l’obra.

El regidor d’Obres i Serveis Jordi Martínez ha indicat al respecte que “el més important és poder obrir quan abans millor el carrer. De qualsevol manera, em pose a disposició d’aquells ciutadans que vulguen consultar els documents de l’expedient que afecta el vessant, el qual s’enceta amb un informe tècnic municipal de l’any 2007 que diu textualment que el mur es troba en un estat lamentable i representa un risc seriós. A partir d’ací, que cadascú extraga les seues conclusions”.

Comparteix

Icona de pantalla completa