Diari La Veu del País Valencià
Les seus del PSPV ‘zones segures’ per a dones víctimes de maltractament
RedactaVeu / València

El secretari general del PSPV, Ximo Puig, ha assegurat hui que les seus socialistes “seran distingides amb el lema ‘Espai lliure i segur de lluita contra la Violència de Gènere’ ” i es convertiran en zones segures per a dones víctimes de maltractament. Així, i coincidint amb el Dia Internacional contra la Violència de Gènere, ha tornat a insistir que “els socialistes tornarem a posar en l’agenda la lluita contra la violència de gènere”, al mateix temps que ha assenyalat que “aquesta és la manifestació més brutal de la desigualtat existent a la nostra societat democràtica”.

El líder dels socialistes valencians ja va proposar l’engegada d’un pla perquè les agrupacions locals del partit puguen ser declarades zones lliures i segures en la lluita contra la violència de gènere, una iniciativa que va ser més tard acceptada pel PSOE en la Conferència Federal. Per açò, en aquest moment, els socialistes, a través de la portaveu d’Igualtat en el Congrés, Carmen Munt, estan treballant ja en l’elaboració d’una proposta que “és cada dia més necessària davant les contínues retallades aplicades pel Govern del PP”.

D’aquesta manera, la iniciativa començarà a engegar-se amb la formació de formadors capaços de preparar equips humans que puguen ajudar les dones que travessen la difícil situació del maltractament. Així mateix, la intenció dels socialistes és fer un conveni també amb entitats de caràcter jurídic que puguen assessorar, així com amb ONGs que puguen prestar una atenció especialitzada després de rebre aquesta formació. A aquest equip se sumaran també els mateixos militants i simpatitzants socialistes que estiguen interessats a formar part d’aquesta iniciativa.

No obstant açò, tal com ha destacat Puig, “aquesta tasca no pot quedar-se ací, per açò aquests equips contribuiran també a la sensibilització i conscienciació social de la violència de gènere, creant també comissions d’execució i seguiment, amb especial atenció als menors, si hi ha”. D’altra banda, les agrupacions socialistes comptaran amb un Pla d’Igualtat d’Oportunitats.

EUPV insta el Consell a posar mesures urgents per combatre aquesta xacra

La diputada d’EUPV en les Corts Valencianes, Esther López Barceló, defensarà en el Ple d’aquest dijous a la cambra autonòmica una moció subsegüent a la interpel·lació sobre la política general del Consell en matèria de violència de gènere. La moció insta el Consell a garantir l’execució pressupostària contra la violència de gènere, a retre comptes a la cambra de la posada en marxa, implementació i avaluació del pla ‘Anem amb tu’, a adjuntar un informe d’impacte de gènere en cada desenvolupament normatiu i, finalment, a garantir l’obertura al públic de la Biblioteca de la Dona de València a la major brevetat possible.

La parlamentària ha instat el Consell a posar mesures urgents per combatre aquesta xacra. “No podem deixar passar ni un dia més sense buscar solucions i noves actuacions per combatre els casos de violència de gènere. Cal una campanya escolar per educar en igualtat, per exemple, i una nova comissió d’estudi en Les Corts, que analitze les necessitats i carències en matèria de violència de gènere al País Valencià, i que revise la que ja va tenir lloc amb motiu de la llei. Tot esforç és necessari i, fins i tot, imprescindible”.

Esquerra Unida lamenta que la Llei contra Violència de Gènere siga tan poc utilitzada per part del PP. “Tenim un text normatiu amb molt poc ús, que ha estat, a més, incomplit, en qüestions com la supressió dels fons d’emergència. Els assassinats per violència de gènere no paren d’ocórrer i estem convençuts que des de l’administració es poden fer moltes més coses i molt més efectives per combatre aquesta xacra. Per això, considerem necessari que la comissió d’estudi es torne a convocar i s’analitze la situació al País Valencià de manera profunda, que es pose en marxa un pla de xoc urgentment per actuar d’immediat”, reclama López Barceló.

Una de les iniciatives que demanda la parlamentària és la posada en marxa d’una campanya escolar, “en tots els centres del País Valencià, públics i privats” per conscienciar l’alumnat sobre la violència de gènere i especialment sobre la igualtat entre les dones i els homes. L’educació en igualtat és vital per combatre aquesta xacra, i hem de reforçar als nostres xiquets i xiquetes en aquestos valors”, subratlla López Barceló.

Comparteix

Icona de pantalla completa