Diari La Veu del País Valencià
L’IVAM celebra en 2014 el seu 25 aniversari
EFE / València

L’Institut Valencià d’Art Modern (IVAM) celebrarà durant 2014 els seus 25 anys de vida “com un dels centres d’art modern més destacats i prestigiosos a nivell mundial”, segons ha informat el museu en un comunicat.

La celebració de l’efemèride es perllongarà al llarg de tot el proper any amb l’organització de diverses activitats especials.

Entre aquestes, l’entitat ha destacat l’exposició de la Col·lecció de l’IVAM, amb obres del fons del centre que podrà visitar-se entre el 18 de febrer i el 4 de maig.

Durant aquests 25 anys de vida, l’IVAM-Centre Julio González s’ha consolidat dins del circuit internacional “amb un dels fons artístics més rics de l’art contemporani, amb més de deu mil cinc-centes obres d’artistes clau dels segles XX i XXI”, segons assegura el museu en el comunicat.

Picasso, Dalí i Matisse són alguns dels grans artistes que han passat per les sales de l’Institut Valencià d’Art Modern al llarg del quart de segle de vida.

L’objectiu és, tal com assegura l’entitat, que tant valencians com turistes, seguisquen “gaudint de l’art contemporani en tota la seua esplendor”.

Un dels principals reclams de l’IVAM són les seues exposicions permanents, entre les quals destaquen la Col·lecció Julio González, que dóna nom al centre i suposa la major col·lecció de l’artista amb quasi 400 obres, o la dedicada a Ignacio Pinazo, amb més de 100 quadres i 600 dibuixos d’aquest destacat pintor impressionista coetani de Sorolla.

A més, des del passat mes de setembre, l’Institut Valencià d’Art Modern compta també amb una sala per a exposar permanentment les obres de Miquel Navarro, un dels artistes valencians més representatius de la nova escultura estatal dels anys setanta i huitanta.

Comparteix

Icona de pantalla completa