Diari La Veu del País Valencià
L’Ajuntament de Xirivella torna a congelar l’IBI dels habitatges
L’Equip de Govern de l’Ajuntament de Xirivella ha acordat congelar l’IBI per al 2017 per als habitatges i per a tots els immobles el valor cadastral dels quals siga inferior a 200.000 euros. Els de valor superior, que no són habitatges, tindran un tipus de gravamen del 0,82%.

Mentre, l’impost d’activitats econòmiques, que fa referència a les empreses que facturen més d’un milió d’euros, s’incrementarà en un 0,15. A més, es puja el tipus impositiu del plusvàlua del 25 al 25,70%.

D’altra banda, l’impost de vehicles no s’incrementa però s’incorporen una sèrie de requisits per a acreditar l’exempció en el cas de discapacitat del 33% o superior per a garantir la bona gestió en aquest impost.

Finalment, en la piscina d’estiu s’incorpora una nova tarifa per a famílies de 5 o més membres i la possibilitat d’acudir a cursos intensius de 8 sessions. S’incorporen també bons de 10 i 20 usos per a la sala de musculación, que fins a aquest moment no existien.

Segons el regidor d’Hisenda, Rubén Langa, “són unes ordenances fetes des de la responsabilitat i tenint molt en compte la situació econòmica delas famílies de Xirivella. El govern de Xirivella entén que no es pot incrementar la pressió fiscal sobre ells, però que al mateix temps ha de mantenir la qualitat dels serveis i atendre totes les obligacions. Açò requereix nous ingressos i est és el motiu dels increments que es plantegen. Un altre dels objectius que es planteja la política econòmica municipal és facilitar l’accés als serveis públics i d’ací l’establiment de nous bons i bonificacions en l’àrea d’esports.”

Per la seua banda, l’alcalde de Xirivella, Michel Montaner, “les ordenances del 2017 tornen a posar a les persones per sobre dels nombres. No és agradable haver de pujar els impostos ni molt menys complir amb lleis que ofeguen a la ciutadania, per açò la nostra decisió ha sigut elevar la pressió fiscal d’aquelles empreses que més guanyen i congelar-la per a les més xicotetes. De les mateixa forma l’IBI dels habitatges no pujarà enguany ni la resta de taxes municipals”.

Comparteix

Icona de pantalla completa