Diari La Veu del País Valencià
Xirivella al·lega per a evitar el creixement urbanístic sobre l’horta
L’Ajuntament de Xirivella, a través de la Regidoria de Medi Ambient i Sostenibilitat, ha demanat a la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori que reconega la protecció integral de l’horta del municipi i evite cap creixement urbanístic sobre l’horta, en els termes en què ho fa ja el Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU).

La Conselleria proposava en el nou Pla d’Acció Terrirorial d’Ordenació i Dinamització de l’Horta de València (PAT) la possible urbanització del sector de l’Alqueria Alta, una zona d’horta entre la via de la C-3 i el polígon Verge de la Salut.

Es tracta de més de 140.000 metres quadrats d’horta que l’Ajuntament vol conservar com a tal i on està prevista la instal·lació dels Horts Urbans Municipals.

Segons el regidor Boro Montroy, «hi ha consens de l’Equip de Govern en el fet que Xirivella no necessita créixer urbanísticament, sinó en qualitat de vida a través de la rehabilitació dels seus barris. Es tracta d’un treball de tot l’equip de govern com ho demostren els projectes que estem tirant endavant, com ara els circuits biosaludables, el carril bici cap a l’horta, les rutes per les alqueries, la senyalització de les partides de l’horta, entre d’altres. Apostem per integrar l’horta com a espai verd al planejament d’un nou model de poble».

L’alcalde Michel Montaner, «no volem un model de polítiques neoliberals ni bambolles immobiliàries. Xirivella ha crescut amb un model sostenible, on s’ha treballat per igualar la qualitat dels barris. És el moment d’abordar solucions que permeten, de nou, crear zones més amables i regenerar espais».

El PAT de la Conselleria ha estat en període d’exposició pública des del 12 de juliol de 2016.

Comparteix

Icona de pantalla completa