Diari La Veu del País Valencià
Nou servei d’assessorament i intermediació en vivenda a Xirivella
L’Ajuntament de Xirivella ha posat en funcionament el Servei Municipal d’Intermediació Jurídica Hipotecària per a assessorar les persones en perill de desnonament per impagament de la hipoteca o del lloguer.

El servei és gratuït i l’oferix la Cooperativa Valenciana El Rogle sota la coordinació de la Regidoria de Benestar Social. Està en funcionament els dijous de matí a les dependències de Serveis Socials de Xirivella (Carrer Cervantes, 22), amb cita prèvia. Telèfons: 96 383 02 79 i 96 383 79 10.

En el que portem de 2016 s’han fet vora un centenar de consultes relacionades amb l’habitatge al departament de Serveis Socials de l’Ajuntament. A més, el 25% de les ajudes directes de l’Ajuntament (prop de 600 enguany) estan relacionades amb el lloguer, la hipoteca o el subministrament d’aigua, llum o gas.

«Volem que el nou servei siga un pilar fonamental dins de les iniciatives que es porten endavant des de Serveis Socials de Xirivella per atendre a les persones en situació de risc», afirma el regidor de Benestar Social, Ricard Barberà.

L’alcalde Michel Montaner explica que amb la posada en marxa del servei «es facilita que la sol·licitud d’ajuda es produïsca abans que el desnonament siga imminent. Les possibilitats d’ajuda i intervenció són molt més grans si es prenen mesures a temps».

L’Ajuntament ha signat amb la Cooperativa El Rogle un contracte menor que ascendeix a 18.392,00 euros. La cooperativa està formada per persones que treballen en la defensa del dret a l’habitatge des de 2012, quan posen en marxa un dels primers serveis d’intermediació a la Comunitat Valenciana, en concret a l’Ajuntament d’Alfafar. En l’actualitat també gestionen els serveis de vivenda de l’Ajuntament de València, entre d’altres.

D’este assumpte es va informar en la Comissió Mixta creada expressament amb representants de la PAH Horta Sud, la Federació d’Associacions Veïnals Silvel·la i tots els grups municipals de l’Ajuntament de Xirivella. Tots els membres presents en la reunió es van mostrar satisfets per la posada en marxa d’este nou servei.

Comparteix

Icona de pantalla completa