Diari La Veu del País Valencià
Xirivella manté congelat l’IBI tot i l’increment cadastral
L’equip de govern de l’Ajuntament de Xirivella prepara una proposta per a rebaixar el coeficient municipal que s’aplica a l’Impost sobre Béns Immobles (IBI), després que el Govern central ha autoritzat l’actualització cadastral. L’alcalde Michel Montaner explica que la revisió del cadastre “estava demanada des de l’estiu, però com el Govern central estava en funcions sempre ens contestaven que no podien aprovar eixa mesura”.

Per eixe motiu, quan el consistori va haver d’aprovar les ordenances municipals per a 2017, en el termini que establix la llei, es va procedir a deixar igual el tipus per a congelar els rebuts.

“Com que ja hi ha govern i han revisat els assumptes pendents, ens han contestat que procediran a actualitzar el cadastre i ens donen fins al mes de març per a corregir el tipus de l’IBI”, segons explica Montaner.

D’esta manera, l’Equip de Govern proposarà baixar el coeficient del 0,6982 al 0,6587 per cent per tal que els rebuts no augmenten i puguem complir el compromís de congelar este impost per tal de no incrementar la pressió fiscal en la ciutadania.

Comparteix

Icona de pantalla completa