Diari La Veu del País Valencià
Vinaròs dóna suport al front contra Castor però “té assumptes que l’afecten exclusivament”
ACN / Vinaròs

Així s’ha expressat l’alcalde vinarossenc, Bautista Juan, després que ni ell ni cap representant del seu govern assistiren aquest dijous, per ‘problemes d’agenda’, a la trobada organitzada a l’ajuntament de Benicarló per segellar un acord dels municipis que s’oposen al Castor. Juan considera que el front és una “altra forma més” de mostrar la preocupació i el rebuig al projecte.

L’absència de Juan i de cap representant municipal de Vinaròs -l’alcalde de Peníscola tampoc hi va assistir però va enviar dos regidors- havia aixecat suspicàcies entre la resta de representants municipals que sí van participar en la trobada: a banda dels esmentats de Peníscola i Benicarló, els alcaldes dels municipis ebrencs d’Alcanar, Sant Carles de la Ràpita i Ulldecona.

L’alcalde, però, assegura que l’absència no s’ha d’interpretar com un desinterès cap a l’acord i la seua transcendència: manifesta la seua intenció d’afegir-s’hi, però amb reserves, excloent d’aquesta iniciativa conjunta els aspectes del projecte que, en teoria, només afectarien el seu terme municipal, tot i la proximitat de municipis veïns com Alcanar.

“Donem suport a tota iniciativa d’indagar, buscar responsabilitats sobre l’episodi sísmic i les seues conseqüències. En qüestions que puguen preocupar i podem reclamar, Vinaròs suma. Però també han d’entendre que hi ha altres qüestions que només competeixen a l’ajuntament de Vinaròs, com és la planta terrestre i les conduccions o afectacions al territori del terme municipal.

No crec que aquestes qüestions siguen d’interès d’altres municipis i Vinaròs les ha de resoldre pel seu compte”, ha argumentat. És més, opina Juan que ‘part’ dels aspectes en els quals vol incidir el front comú, com la paralització indefinida i el desmantellament del projecte ‘si causa problemes’ ha quedat plasmada ja en diversos acords de ple i en els contactes establerts amb els altres ajuntaments del Baix Maestrat des de l’inici de la crisi sísmica.

“És una forma més que entre tots fem la mateixa veu, però des de l’inici som conscients de la realitat del projecte. Res dista que ens agrupem d’una altra forma o que, col·lectivament, manifestem el nostre rebuig. Ho fem de les formes que creiem oportú i aquesta és una més. El suport nostre el tenen”, ha tancat.

Comparteix

Icona de pantalla completa