Diari La Veu del País Valencià
TV3 no es veurà mentre o respecte els senyals d’identitat
ACN / València

“El Consell no contempla la possibilitat de que fora de les normes legals es puga veure la televisió d’una comunitat autònoma”, ha respost José Ciscar a la primera de les preguntes sobre un possible retorn de les emissions.

Preguntat sobre si el conveni de reciprocitat signat entre TV3 i Canal9 encara té vigència, atès que RTVV ha deixat d’emetre, el vicepresident ha dit que “evidentment al deixar d’existir la televisió valenciana els convenis de reciprocitat es deixen sense efecte” i ha matisat que es referia a “normes legals en matèria de comunicacions i que regulen el sector audiovisual a tot el territori espanyol”.

Sobre el mateix conveni, José Ciscar ha remarcat que el que la Generalitat Valenciana considerava “beneficiós” és que “a banda que es pogueren veure dues televisions, és que es pogueren respectar les senyes d’identitat de la Comunitat Valenciana que és el que es recollia i al que s’obligava la Generalitat catalana en aquest conveni”.

Ciscar ha afegit que aquesta obligació “en aquest moment no està produint-se i això no ens dóna moltes garanties que en el futur puguen reconduir-se les coses”.

José Ciscar ha advertit que mentre no es produisca aquest respecte “no buscarem cap formula, tots sabem que les possibilitats tècniques i tecnològiques estan ací, no s’està impedint que es veja cap televisió del món”.

“El mínim que podem demanar és el respecte a les senyes d’identitat recollides a l’estatut d’autonomia dels valencians, que és el que buscava el conveni que es va signar, això en aquests moments ens consta que no està produint-se”, ha insistit José Ciscar.

La Generalitat Valenciana observa “amb preocupació” l’anunci de la consulta catalana

El vicepresident i portaveu del govern valencià, José Ciscar, ha dit aquest divendres que la Generalitat Valenciana “contempla amb preocupació” l’anunci sobre l’acord de dijous per fer la consulta el 9 de novembre del 2014.

Ciscar ha assenyalat que el govern valencià reclama que “no es faça res fora de la legalitat” i que “si hi ha algú que pretén fer alguna cosa fora de la legalitat que l’Estat de dret pose tots els mecanismes al seu abast per impedir-ho”.

Preguntat sobre quina seria la seua resposta a les preguntes que planteja la consulta, el vicepresident del govern valencià ha estat taxatiu: “no hi hauria lloc a respondre a la segona pregunta”.

Comparteix

Icona de pantalla completa