Diari La Veu del País Valencià
La Sant Silvestre d’Ontinyent recaptarà fons per a la ‘Síndrome idic15’
RedactaVeu / Ontinyent

La prova final calendari esportiu ontinyentí de l’any, la tradicional Cursa Sant Silvestre, serà enguany també una festa solidària: la recollida de dorsals servirà per replegar aportacions voluntàries d’1 euro per a l’Associació Nacional de la ‘Síndrome idic15’, entitat que presideix l’ontinyentí Miguel Ángel Orquín i que recapta fons per a l’única línia d’investigació a nivell mundial existent per a la lluita contra aquesta malaltia. El regidor d’Esports, Pepe Pla, que presentava la prova acompanyat d’Orquin, destacava que “volem que l’esport siga solidari, i per això ens agradaria que la ciutadania es sume a la festa de la Sant Silvestre corrent o simplement col·laborant amb els seus donatius a la lluita contra esta malaltia”, assenyalava.

La prova organitzada per la regidoria d’Esports de l’Ajuntament d’Ontinyent juntament amb els clubs d’atletisme locals, tindrà lloc el dilluns 30 de desembre, a partir de les 20 hores, al seu recorregut habitual amb punt de partida a la Plaça Major, on es podran retirar fins a 1.500 dorsals amb una aportació voluntària d’un euro per a aquesta causa, tot i que també es poden replegar prèviament als establiments Km 42 i Deportes Rull.

Miguel Ángel Orquín, que és també pare d’una xiqueta ontinyentina que pateix la malaltia, explicava que aquesta és de caràcter cromosòmic, i es manifesta amb epilèpsies, retard mental, absència de la parla i altres manifestacions molt diverses, un quadre de les que hi ha aproximadament 25 casos a Espanya, una prevalença molt baixa que fa que no hi haja respostes mèdiques. L’associació que presideix “naix de la desesperació dels pares i mares davant esta falta de coneixement d’una malaltia sobre la que sols existeix una línia d’investigació a tot el món, que està als Estats Units, i per a la qual estem replegant fons familiars d’afectats dispersos per tot el món davant l’obligació moral que tenim amb els nostres fills i filles”, explicava. Orquín agraïa “l’interès i l’ajuda de l’Ajuntament, i especialment del regidor Pepe Pla; dels col·laboradors i de la ciutadania que vulguen participar eixe dia”, assenyalava.

La XXI Sant Silvestre d’Ontinyent, que consolida el dia 30 de desembre com a data de referència per a la prova, comptarà també amb altra destacada novetat, el I “Canicross” d’Ontinyent. Els participants que vulguen completar el recorregut acompanyats dels seus gossos podran fer-ho amb una eixida pròpia de manera prèvia a la resta de participants.

Per altra banda, entre els regals que l’organització repartirà al final del recorregut, els participants a la Sant Silvestre tindran al seu abast un regal molt especial: 1.000 dels paraigües de colors que es van emprar per cobrir el cel del Carrer Martínez Valls dins la campanya d’animació comercial “Ontinyent al Carrer” seran repartits entre els assistents, que, com ve sent habitual, també podran emportar-se algun dels regals que els patrocinadors sortejaran al sopar de baix braç que servirà com a fí de festa al Centre Comercial el Teler, amb “picà” i beguda a càrrec de l’organització.

Comparteix

Icona de pantalla completa