Diari La Veu del País Valencià
La Conselleria imposa l’ampliació del copagament en les residències
RedactaVeu / València

CCOO PV considera un “despropòsit” l’aplicació realitzada per la Conselleria del copagament que regeix en les residències, que s’ha incrementat per la modificació d’una ordre que emana del Ministeri de Sanitat i Assumptes Socials. Els nous preus, que han sigut aprovats per Benestar en el mes d’octubre, ja han començat a aplicar-se en algunes residències.

Fins a hui s’abonava una mitjana del 80% de la pensió calculada en 12 mesos i, amb la modificació, es computen també les dues pagues extra de juny i desembre. Açò suposa en la pràctica que els pensionistes hauran de destinar una proporció més alta de la seua pensió a mantenir la plaça en la residència i, en conseqüència, una disminució de l’aportació que realitzava la Conselleria.

A aquest escenari cal unir el deute que la Generalitat té amb els centres i residències de majors, que supera ja els 100 milions d’euros, i que està afectant en el pagament dels salaris dels seus treballadors, així com a proveïdors. El sindicat espera que el Govern Valencià trasllade al sector un pla de pagaments i que no repercutisca l’increment de la quota de les residències en els pensionistes.

Comparteix

Icona de pantalla completa