Diari La Veu del País Valencià
EU i PSPV demanen la compareixença de Llombart pel “caos en els comptes”
RedactaVeu / València

El PSPV ha sol·licitat la compareixença urgent del conseller de Sanitat, Manuel Llombart, perquè explique l’existència d’un expedient informatiu sense resoldre referent a una despesa de 1.748 milions fora del pressupost. En aquest sentit, els socialistes instaran Llombart a explicar “a quines empreses i per què se’ls va pagar aquesta quantitat, així com qui va autoritzar aquestes despeses que no estaven reflectides en el pressupost”.

Per al diputat socialista i portaveu de Sanitat, Ignacio Subías, aquesta despesa “incideix en l’estabilitat pressupostària del Consell i, a més, se salta la normativa, ja que no està permès ocasionar despeses fora del pressupost establert”. Així, ha recordat que l’Agència Valenciana de Salut va obrir fa més d’un any, concretament al setembre de 2012, una expedient informatiu en el qual sol·licitava explicacions i responsabilitats per la despesa de 1.748 milions sense dotació pressupostària, “la qual cosa suposa que s’han realitzat indegudament, incomplint la normativa”. De fet, tal com remarca Subías, “es prescindeix del procediment de contractació”.

EU reclama a Llombart explicacions pel “caos de despesa pressupostària”

La diputada autonòmica d’EUPV, Marina Albiol, assenyala que les advertències de la Sindicatura de Comptes sobre els 1.748 milions d’euros de despesa sense dotació pressupostària en 2012 que apareixen en la Conselleria de Sanitat, “demostren d’un costat el caos en els comptes que afecten a aquesta conselleria, però a més, constata que tot allò que es pressuposta en Sanitat és mentida, perquè al final la despesa és molt major i el desfasament dels comptes és espectacular”, critica. Esquerra Unida ha sol·licitat explicacions immediates al conseller Llombart per aquests fets.

Albiol reclama al conseller de Sanitat que comparega en Les Corts “per donar una explicació clara sobre on han anat a parar aquests milions d’euros. Així com li exigim que done compte dels resultats de la suposada investigació interna que s’obrigué sobre aquestes factures sense dotació i de la qual no en sabem res. Sembla que estan tapant-se les responsabilitats d’aquest desfasament en els comptes”.

Per a la parlamentària, el que fa aquest Consell “és mentir-nos cada vegada que ens presenta en Les Corts uns pressupostos que no són reals. Enganyen al Parlament i als ciutadans, perquè aquests comptes després vegem que no són més que paper mullat”, critica.

Comparteix

Icona de pantalla completa