Diari La Veu del País Valencià
Treballadors de Canal 9 encenen ciris per a desitjar Bon Nadal
EFE / València

Els ciris han format les paraules ‘Bon Nadal’ i ‘9’ en una imatge nocturna que es distribuirà posteriorment en la plataforma You Tube, han informat els mateixos treballadors.

La iniciativa va sorgir a partir d’un grup de treballadors de RTVV i s’hi han anat sumant de tots els col·lectius de la radiotelevisió. D’altra banda, alguns treballadors estudien plantejar un recurs d’empara davant el Tribunal Constitucional pel dret a la igualtat, en considerar que es troben en pitjor condició que empleats d’altres empreses.

Segons ha indicat el despatx d’advocats que estudia aquesta qüestió, José Domingo Monforte Advocats, els treballadors es troben en situació de permís retribuït però és “una situació fictícia” perquè no hi ha voluntat de donar continuïtat a la relació laboral.

La supressió del servei públic ha provocat indefensió als treballadors perquè no poden tornar al seu lloc de treball, i a més suprimir-lo no està dins de les facultats que arreplega l’Estatut d’Autonomia, ha explicat Monforte.

A més, amb el tancament del servei aprovat per Les Corts se suprimeixen les finalitats per les quals s’havia creat. Aquest recurs d’empara, al qual han mostrat el seu suport fins al moment una trentena de treballadors, es portarà avant si no es presenta un recurs d’inconstitucionalitat, que correspon als partits polítics.

Comparteix

Icona de pantalla completa