Diari La Veu del País Valencià
L’Hospital d’Alzira manté un protocol d’aïllament de pacients contagiats
EFE / Alzira

L’Hospital de la Ribera d’Alzira manté el protocol d’aïllament dels pacients contagiats amb el bacteri detectat en la Unitat de Vigilància intensiva (UCI) del centre hospitalari, la Acinetobacter, segons fonts de la Conselleria de Sanitat.

Ahir eren cinc les persones contagiades pel bacteri, -un agent patogen habitual a tots els hospitals-, que romanien al centre hospitalari després de l’alta donada a altres dues, que van poder anar-se’n als seus domicilis.

Les mateixes fonts han assenyalat que segueixen “sense notificació d’obertura de recerca per part de Fiscalia o de denúncia”, després que l’Associació del Defensor del Pacient demanara que s’investigara la possible existència d’un brot infecciós al centre.

Segons l’Associació, aquest brot havia provocat “quatre morts d’adults i un nombre no determinat de xiquets, a més de l’ingrés d’una desena de pacients a la UCI”.

El conseller de Sanitat, Manuel Llombart, va assegurar ahir que a l’Hospital de la Ribera no hi ha hagut cap mort atribuïble al bacteri i va destacar que tampoc hi havia cap xiquet contaminat perquè en aquest centre “no existeix UCI pediàtrica”.

Les fonts sanitàries han indicat que no informaran de nous ingressos o altes de pacients contagiats “per respecte a la seua intimitat”.

Comparteix

Icona de pantalla completa