Diari La Veu del País Valencià
El TSJ rebutja el recurs de Miquel Àngel Picornell contra el tancament de RTVV

ACN / València.

La secció cinquena de la Sala contenciós administrativa del Tribunal Superior de Justícia (TSJ) del País Valencià ha deixat sense admissió el recurs interposat per un treballador de Ràdio Televisió Valenciana, Miquel Àngel Picornell, contra el cessament d’emissions.

Segons que ha informat el TSJ valencià aquest dijous, la sala considera que manca legitimació activa per part del periodista que ha interposat el recurs ja que “una persona física no pot actuar en simple defensa de la legalitat, sinó que ha de ser titular d’un específic vincle de dret o interès legítim amb l’àmbit al qual arriba el procés contenciós administratiu”.

El treballador argumentava que el tancament de RTVV suposava una vulneració dels drets fonamentals perquè es “liquida un servei públic” i perquè “la llengua valenciana queda clarament discriminada i els seus parlants també, mentre que les comunitats autònomes amb llengua pròpia sí que gaudeixen de les seves pròpies radiotelevisions públiques”.

Picornell al·ludia a l’article 14 de la Constitució Espanyola sobre la igualtat davant la llei i la no discriminació. El periodista afegia que el tancament vulnera el dret d’informació com “la de donar a conèixer a l’opinió pública informació veraç, lliure, efectiva, objectiva i plural” o el dret a la tutela judicial efectiva .

Comparteix

Icona de pantalla completa