Diari La Veu del País Valencià
Cotino: “La 2a fase d’independència de Catalunya pot incloure ‘Països Catalans

Juan Cotino i el sadomasoquisme

per Francesc Viadel

Europa Press / València

El president de les Corts Valencianes, Juan Cotino, ha advertit aquest dissabte que després de la primera fase de l’operació independentista catalana, amb la convocatòria del referèndum, podria arribar una segona que supose l’expansió d’eixa Catalunya als Països Catalans.

Així ho ha posat de manifest Cotino en un article publicat en el seu blog i en l’edició valenciana del diari ABC titulat ‘El risc dels Països Catalans’, on assenyala que encara que es puga pensar que açò és “exageració o alarmisme”, ja en la transició “les forces d’esquerra van pretendre que aquesta comunitat s’anomenara país, les mateixes que encara hui mantenen en les seues sigles eixe nom”.

A més, ha posat com a exemples que “en mapes de la TV3 s’inclou la Comunitat Valenciana, i en poblacions catalanes, amb places denominades Països Catalans que al costat de la placa col·loquen una silueta del territori, se’ns inclou”. “La voluntat és clara”, ha asseverat.

Per açò, el president de les Corts assenyala que “si gran és la preocupació de tots els que ens sentim espanyols i europeus davant aquesta actitud irresponsable, major encara ha de ser la dels valencians” atès que l’objectiu no és solament la separació del País Basc i Catalunya “sinó sumar a aquests territoris el conjunt d’Euskal Herria (Navarra i País vascofrancès) i els Països Catalans que, segons ells, comença en el Rosselló i acaba a Pilar de la Foradada”.

Davant aquesta situació, prossegueix Cotino, el Govern de l’Estat espanyol, organitzat en l’Estat de les Autonomies, “ha de ser ferm per defensar la legalitat basada en la Constitució de 1978 i aprovada per tots els espanyols”. “Totes les qüestions han de ser abordades amb diàleg i “parlant”, com va indicar el ministre García Margallo, però amb la Constitució com a norma que regule el diàleg”, ha abundat.

A més, ha qüestionat que ara que el concepte de sobirania a Europa està “absolutament caduc”, atès que els països volen romandre units per a superar la crisi, “resulta inexplicable que hi haja qui vulga apartar-se d’una de les nacions que componen eixa Europa, com és del Regne d’Espanya”.

“Aquesta voluntat de separació és la pretensió, d’una o una altra manera, d’alguns partits bascos i -especialment- del grup terrorista ETA. Aquesta banda d’assassins va establir, després del fracàs del pacte d’Estella, una estratègia per a descompondre Espanya per dos fronts: el nord amb el que anomenen Euskal Herria, i l’est amb la separació de Catalunya, en una primera fase, i la posterior creació dels Països Catalans”, ha recalcat.

Comparteix

Icona de pantalla completa