Europa Press / València

La mostra estarà oberta al públic fins al 14 de febrer i ha sigut comissariada per la catedràtica de la Universitat Politècnica de València (UPV), Natividad Navalón, i concebuda des d’una perspectiva interdisciplinària que reuneix fotografia, pintura, instal·lació i text.

Entre les obres destaca la peça ‘Camins de dignitat’, composta per unes botes militars cobertes de pa d’or, de les quals sorgeixen papallones construïdes amb papers vegetals i japonesos, que porten fotografies de milicianes, mestres, guerrillers, intel·lectuals i artistes. A més, les imatges reuneixen alguns dels rostres de les persones que van defensar amb la seua vida la democràcia republicana.

En paraules de l’artista, “les botes ‘d’or’ fan referència a les batalles lliurades, als passos recorreguts, al camí caminat. Les papallones, per la seua banda, ens remeten al concepte d’immortalitat de l’ànima, de transformació i de llibertat”.

Navarro completa l’exposició amb altres peces on s’intercalen les imatges fotogràfiques transferides, pintura i text, a través de la tècnica mixta i el collage.

Noves generacions d’artistes

Amb aquest projecte, el PSPV de la ciutat de València exposa la seua seu com a marc per a presentar diverses propostes artístiques i aposta per les noves generacions d’autors que treballen històries des del compromís, els valors democràtics i les idees progressistes.

En aquesta ocasió, s’ha comptat amb la col·laboració de la Facultat de Belles Arts de la UPV, amb la qual es volen portar avant noves iniciatives que permeten abordar la recerca i la creativitat com a punts fonamentals en el desenvolupament de la cultura a València.

Comparteix

Icona de pantalla completa