Diari La Veu del País Valencià
Igualtat engega una campanya perquè la veu gitana s’escolte en condicions d’igualtat

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Olltra, ha presentat, aquest dimarts a Castelló de la Plana, la campanya institucional que ha preparat el seu departament amb motiu del Dia Internacional del Poble Gitano. L’objectiu de la iniciativa és “ajudar a la societat a desfer-se de prejudicis i acabar amb els estereotips estesos a través d’històries reals”, segons ha explicat la també coportaveu del Govern valencià.

Amb un cost estimat de 58.000 euros, la campanya institucional estarà present en diferents mitjans de comunicació i en xarxes socials amb el hashtag #laveugitana. La campanya compta amb històries de diverses persones gitanes amb la seua realitat, “que és la mateixa realitat que la de la resta de la societat valenciana”. “Volem ajudar al fet que la gent es desfaça dels seus prejudicis i enterre els estereotips que tan estesos estan en la nostra societat, visibilitzant la pluralitat i diversitat existent dins del poble gitano”, ha explicat Oltra.

En la presentació de la campanya, la vicepresidenta del Govern valencià ha posat en relleu que l’últim estudi del CIS sobre ‘La percepció de la discriminació a Espanya’, evidencia que el rebuig cap al poble gitano “està tan estès” que, moltes vegades, “no es pensa en termes de racisme, atès que és una població que ha viscut, i en moltes casos continua vivint, exclosa”. La campanya, ha assegurat Oltra, “pretén aconseguir que la veu de les persones gitanes siga escoltada en condicions d’igualtat”, donat que la població gitana constitueix “una part inseparable de la societat valenciana, amb una identitat cultural pròpia i singular”.

Dijous vinent, dia 6 d’abril, està prevista la primera reunió de la comissió mixta per al desenvolupament de l’Estratègia Valenciana per a la Igualtat i la Inclusió del Poble Gitano.

Comparteix

Icona de pantalla completa