Sueca ja coneix els finalistes del I Concurs del festival EspigaRock

14 grups d'arreu de les comarques valencianes concorren a la primera edició del certamen
/ Sueca
5 abril 2017 01:00h
Un edició anterior del festival
Aquest dijous comença la XVI edició del festival Sueca Sona amb la principal novetat de l’actuació en directe dels quatre finalistes del I Concurs EspigaRock. El certamen, que naix amb l’objectiu de fomentar la creativitat musical i la composició de música original i en valencià, busca promoure nous talents, tot donant una oportunitat als joves artistes per a participar en un circuit musical de primer nivell. El guanyador, que serà escollit el pròxim cap de setmana, tindrà l’oportunitat d’actuar en la pròxima edició del ja consolidat festival Espigarock.
Els aspirants actuaran el proper dissabte, 8 d’abril, a partir de les 22.30h a la plaça del Casal Jove.
Els quatre grups escollits per a participar a la final d’aquest dissabte són, Nius de Nit, un grup format per nou components vinguts d’Algemesí, Xeraco i València, que combinen rumba, ska i reggae; Barbaritats, sis músics, tots ells de Xàtiva, que barregen diferents estils musicals; TESA, un grup format per quatre components d’Almussafes i on l’estil predominant és el rap, i L’Home Brut, un grup de rock amb quatre components d’Alcàntera del Xúquer, Beneixida i Benigànim.
Aquests quatre finalistes han estat escollits entre 14 grups, vinguts de diferents comarques valencianes. Pau Roselló, regidor de Festes, l'àrea que promou el certamen en col·laboració amb la Regidoria de Joventut i el Consell de la Joventut de Sueca, s'ha mostrat molt satisfet per la bona acollida d'aquesta primera edició. En aquest sentit, Roselló ha destacat que “l’EspigaRock és un dels festivals consolidats en la nostra llengua, és un festival referent al nostre territori i pensem que els grups han vist un gran atractiu en ell per a projectar la seua trajectòria”.

Els candidats han estat elegits atenent els criteris d'adequació a la proposta musical del festival, professionalitat, experiència, originalitat i novetat. Els assistents a la final del concurs podran gaudir d’estils de música ben diferents, però tots ells amb una aposta en comú, la música en valencià. El jurat, que estarà present dissabte, estarà format per experts del món de la música a més del regidor de Festes, Pau Roselló, i un membre representant del Consell de la Joventut de Sueca. A més a més, el públic assistent també tindrà pes en la decisió final. El guanyador, a més d’actuar en directe a l'escenari de l’Espigarock el proper setembre, rebrà un premi de 850€ i els altres tres finalistes rebran un accèssit per import de 150 euros.

Una edició amb un espectre musical més ampli

La XVI edició del Sueca Sona es presentarà el proper dijous, 6 d'abril, a les 19.30 h al Casal Jove de Sueca. En el mateix acte s'inaugurarà una exposició col·lectiva amenitzada per l'actuació de World's Sounds Trio. L'endemà, divendres 7 d'abril, hi haurà una doble cita: a les 19.30 h s'ha programat una xerrada i sessió electro a càrrec de Dj Ansthef, al Casal Jove, i a les 23.55 h, una nit de rock, de la mà de Perrera i Replicca, al Hot Rod Café.

Ja entrat el cap de setmana, dissabte 8 d'abril, s'ha programat un matí variat de pop, acústic i clàssic, a les 12 h, amb Sofia Mazzanaro,Clarinets & films i Play Together (alumnes del mètode Suzuki al CAM José Serrano) al carrer Mercat, un dels escenaris nous a la darrera edició que va tenir molt bona acollida entre el públic. I a les 22.30 h tindrà lloc la final del I Concurs EspigaRock, a la plaça Jaume I, als voltants del Casal Jove.
Diumenge, 9 d'abril, serà el torn del grup de funky-disco-soul The Chicken's Band i del jazz de Andragons,. El concert de clausura, que tindrà lloc també al carrer Mercat a partir de les 12 h, comptarà amb una mostra d'art en directe de la mà de Xussa Català.

 

next