Diari La Veu del País Valencià
La Setmana del Llibre de la Pobla de Farnals culmina amb una Jornada de Portes Obertes a la Biblioteca

La Pobla de Farnals dedicarà les activitats de la Setmana del Llibre a la poesia. Recitals, exposicions, contacontes i presentacions de llibres serviran per a reivindicar la importància d’aquest gènere literari, poc conegut entre la població, però present en la literatura i en les arts des del principi dels temps.

Les activitats van començar el passat 3 d’abril amb la inauguració de l’exposició “El sentiment de la mirada”, de Jordi Falgàs. Més de cinquanta persones van gaudir d’un acte en el qual es van musicar poemes de Toni Mascarell inspirats en les obres, de manera que facilitaven una nova reflexió sobre les pintures de la mostra.

Els esdeveniments continuaran el dijous 27 d’abril amb la inauguració de la sala Emili Marín, a les 19.30 hores a la Biblioteca. D’aquesta manera, la Pobla de Farnals retrà un homenatge a un home que va influir a la localitat, no només per la seua tasca de retor, sinó pel seu compromís amb la cultura com a membre del Consell Valencià de Cultura i com a director de la revista Saó. A més, va donar prop de 10.000 llibres al fons de la biblioteca municipal de la Pobla de Farnals. Marín assistirà a l’acte, que també servirà per a presentar el seu últim llibre, en el qual repassa alguns dels aspectes més importants de la seua vida.

El divendres 28 d’abril, a les 22.15 hores, a la Casa de la Cultura, dins de la Campanya de teatre per a persones adultes que se celebra l’últim divendres de cada mes, es representarà l’obra “Miguel Hernández, después del odio”, a càrrec de Crit Teatre. L’espectacle tractarà la vida i obra del poeta d’Oriola, del qual enguany se celebra el 75é aniversari de la seua mort.

El dissabte 29 serà el dia gran de la Setmana del Llibre, amb una jornada de Portes Obertes a la Biblioteca amb activitats per a persones de totes les edats. De bon matí, a les 10.15 hores, s’ha preparat un contacontes per a bebés de zero a tres anys, titulat “(Algunes)… coses importants”, a càrrec d’Eva Andújar. Per a poder assistir, cal inscriure’s prèviament. A les 11 hores seran els xiquets més majors els que podran gaudir de l’espectacle “De micos, princeses, mosquits i altres poemes divertits”, per Ana Canet.

Activitats per a persones de totes les edats

Més tard, a les 12.30 hores, hi haurà una ‘Jam Infantil de Poesia’. Els xiquets i xiquetes del CEIP Cervantes i de l’IES Guillem d’Alcalà recitaran poesies seues o d’altres autors davant del públic.

Ja a la vesprada, a les 18 hores, tindrà lloc el teatre de titelles “Merienda de cuentos, de Gloria Fuertes”, per Elisa M. Matallín, per a revindicar la figura de la poeta en el centenari del seu naixement. Tot seguit, a les 19 hores, es presentarà el poemari “Tavernàries”, de Manel Marí, a càrrec del també poeta Eduard Ramírez. Una vegada finalitze aquest acte hi haurà un sopar de pa i porta per a les persones que vulguen quedar-se i conversar envers la literatura.

La nit s’estrenarà amb l’espectacle per a adults “La Llum Encesa”, creat específicament per a l’ocasió, a càrrec dels narradors Eva Andújar, Ana Canet, Jordi Micó, Almudena Francés i Tania Muñoz i el poeta Andreu Galan. En l’obra es contaran històries i es recitaran poemes amb una temàtica relacionada amb el món de la poesia. La recaptació anirà en benefici d’una ONG d’ajuda, a petició dels artistes participants.

Per a finalitzar la jornada es donarà pas a una ‘Jam Poetry’, amb les veus de poetes joves que presentaran algunes de les seues creacions a micro obert i on es convida tot aquell que vullga participar.

A més, durant la Setmana del Llibre, del 24 al 29 d’abril, els estudiants de l’IES Guillem d’Alcalà recitaran poemes per la megafonia municipal a les 12 del migdia. També, del 29 d’abril al 12 de maig, es podrà visitar a la Biblioteca l’exposició de treballs poètics realitzada per l’alumnat del CEIP Cervantes dins el programa d’animació lectora del municipi.

Comparteix

Icona de pantalla completa