Diari La Veu del País Valencià
Sanitat comprarà equips oncològics d’última generació amb la donació d’Amancio Ortega

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública adquirirà equips oncològics d’última generació per als centres sanitaris públics del País Valencià. Açò serà possible després que la Fundació Amancio Ortega haja donat 30 milions d’euros per a aquest menester.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha subscrit aquest dimecres aquest conveni amb la vicepresidenta de la Fundació Amancio Ortega, Flora Pérez, al saló daurat de la Generalitat, que s’emmarca en els 320 milions d’euros que ha donat aquesta fundació a totes les comunitats autònomes per a la compra o renovació d’equips contra el càncer.

Puig ha volgut destacar, després de la signatura, que hui és “un dia gran” per al País Valencià, donat que aquesta donació “marcarà un abans i un després de la medicina pública valenciana, sobretot en l’àmbit de l’oncologia”. El cap del Consell l’ha qualificat de “molt rellevant” aquesta donació perquè permetrà donar “un salt qualitatiu” en l’atenció oncològica dels pacients amb independència de la comarca en la qual visquen. “D’on siguen deixarà de ser un problema”, ha destacat. De la mateixa manera, ha recalcat que aquest gest és “un exemple clar i evident” del compromís social “perquè l’estat de benestar és responsabilitat de tots”.

L’adquisició d’aquest material s’ha realitzat en resposta a les necessitats identificades pels professionals dels servicis autonòmics de salut. En concret, gràcies a aquesta inversió de 29.825.000 euros, s’adquiriran 7 equips de Ressonància Magnètica per 4,9 milions; 15 mamògrafs digitals -amb un cost aproximat de 2.625.000 euros-, i 16.600.000 euros per a acceleradors lineals. Per la seua banda, la infraestructura per a la preparació de radiofàrmacs ascendeix a 400.000 euros.

Ximo Puig: “La donació de 30 milions per als hospitals valencians marcarà un abans i un després en l’àmbit de l’oncologia”

El PET TAC s’instal·larà a l’Hospital Clínic de València, mentre que els huit TACS estaran als hospitals de la Plana, Ontinyent, Sagunt, General de València, Arnau, Xàtiva, Oriola i al General d’Elx. Per la seua banda, els 11 mamògrafs s’instal·laran al General de Castelló, de València, d’Alcoi, d’Oriola, d’Arnau, d’Alacant, d’Ontinyent, de Sagunt, de Clínic, d’Alzira, de Benidorm, de Burjassot, de Gandia i al Dr. Peset. També es compraran huit acceleradors lineals.

Comparteix

Icona de pantalla completa