Diari La Veu del País Valencià
L’ocupació hotelera en Pasqua fregarà el 90 per cent al País Valencià

L’ocupació hotelera per a aquestes festes de Pasqua al País Valencià se situa en el 87,4 per cent, la qual cosa suposa un augment de set punts en relació al mateix període de 2016. Així ho ha avançat aquest dijous la secretària d’Estat de Turisme, Matilde Asían, en la roda de premsa celebrada a Madrid. El percentatge d’ocupació al nostre territori se situa poc més de dos punts per damunt de la mitjana prevista a nivell estatal, que és del 85,3%.

Amb aquestes previsions, les comarques valencianes se situen en el quart lloc del rànquing d’ocupació hotelera liderat per Canàries, on s’espera una ocupació hotelera del 91,2% en Pasqua; Catalunya, amb un 89,8% i un augment de 9,2 punts percentuals, i Andalusia, amb un 88,7% i 6,2 punts més).

A nivell estatal, la mitjana de l’ocupació hotelera aconseguirà el 85,3%, la qual cosa suposa 4,7 punts percentuals més pel que fa a la mateixa temporada de l’any passat.

Les dades, extretes de l’enquesta d’ocupació turística (Ocupatur), es basen en les reserves reals comptabilitzades fins a hui, les quals ja arriben al 77,5% de l’oferta total tenint en compte l’ocupació real aconseguida en les festes de Pasqua de l’any passat (80,6%).

La responsable de Turisme estatal ha valorat aquestes dades, que confirmen la “bona marxa del sector turístic” en un context ja de per si mateix “molt positiu” per a aquesta indústria, i ha ressaltat la importància del turisme d’interior, que permet a aquestes zones participar de la riquesa i de l’ocupació generada i vinculada a l’activitat turística.

Vista de Benidorm.

Comparteix

Icona de pantalla completa